Benago veze z Horušic jen bod

26.03.2012 09:10

Horušice - Bílé Podolí B 1:1 (0:0)

První jarní kolo se podolskému benagu nepovedlo podle představ. Po nepřesvědčivém výkonu, kdy Podolští místo se soupeřem bojovali více s terénem, si oba týmy body rozdělili po remíze 1:1.

Po úvodním rozkoukávání se snažili něco vymyslet hosté, ke střele zpoza vápna se dostal Toman, ale mířil vedle. V 15. minutě kopali hosté roh, odražený míč se snažil usměrnit Kupka, ale z těžké pozice přestřelil. Domácí se snažili nakopávanými balóny hledat útočníky, ale podolská obrana si věděla rady. Ve 20. minutě provětral Jansu spoluhráč Šilha ve snaze odvrátit roh, s hlavičkou pod břevno si však hostující brankář poradil. Také Horušice samy zahrozily - ve 30. minutě po trestném kopu musel zachraňovat Jansa. Ve 35. minutě málem udeřilo na druhé straně - Toman si potáhl míč po velkém vápně, vystřelil a jeho bombu zastavilo břevno. První poločas skončil trestným kopem Tomana z 25 metrů, ale Radovnický byl u tyče včas a vyrazil na roh. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas vlétli Podolští na hřiště s cílem co nejdříve vstřelit branku, coč se málem povedlo hned ve 46. minutě - Toman vysunul Chmelaře, jenž se dostal do vápna, ale svou střelu namířil jen do tyče. Na druhé straně se po několika za sebou jdoucích chybách hostů dostal do úniku Kroutil a z úhlu překonal Jansu - 1:0. Domácí dál hrozili ze standartních situací, ale Tyšer z malého vápna mířil hodně vedle a Kroutil trefil připraveného Jansu. Hosté se snažili za každou cenu vyrovnat, což se jim povedlo v 75. minutě, kdy po faulu na Kupku rozehrál přímý kop ze strany Šilha tak šikovně, že si domácí srazili míč do vlastní sítě - 1:1. V 80. minutě poslal domácí do deseti Mezei po druhé žluté kartě a Podolští vycítili šanci na zvrat. Dospělův roh umístil na bránu Kupka, ale slabě, takže Radovnický neměl problém. V 85. minutě se Toman protáhl podél lajny, ale v rozhodující chvíli mu míč na již zmiňovaném nekvalitním terénu skočil, což se opakovalo i o dvě minuty později. Ani přes závěrečný tlak hostů se skóre nezměnilo a zůstalo na stavu 1:1.

Podolští si jeli do Horušic pro tři body, mají jeden. Na čele tak ztrácí na Štrampouch už tři body, Vrdy B měly volno. Příští kolo hrají Vrdy B právě na Štrampouchu, ale Bílé Podolí se musí soustředit hlavně na svoje výkony, pokud chce do hry o postup zasáhnout. V sobotu přijede do Podola Zbýšov B, který v prvním jarním kole vyhrál vysoko 6:1 nad Chotusicemi. Hraje se od 16:30.

Tabulka: B - tým

Branky: Kroutil - vlastní

Sestava: Jansa - Šanda, Kupka, Jakub Fejfar, Šilha - Vávra, Radek Toman, Dospěl, Chudomel (46. Heřmanský) - Chmelař, Doubek.

Zpět