Benago veze z Vrdů všechny body za vítězství 2:0

22.04.2012 21:35

Vrdy B - Bílé Podolí B 0:2 (0:0)

Na půdu třetího celku tabulky do Vrdů jeli fotbalisté podolského benaga s cílem udržet si první místo v tabulce, což se po gólech Tomáše Švadlenky a Radka Tomana podařilo, i když museli hosté řešit několik absencí. V brance za pracovně vytíženého Berana nastoupil Nečas, zraněného stopera Šilhu nahradil Lukáš Toman a v útoku místo nemocného Chmelaře nastoupil Švadlenka.

V první půli byla k vidění bitva o střed pole a zodpovědné bránění. Do první šance se dostali hosté - Švadlenka hlavou vysunul Kupku, který sám před brankářem volil střelu na zadní tyč, ale o metr minul (viz fotogalerie). O chvíli později centroval Doubek, Kupka si připravil střeleckou pozici, ale ani teď bránu domácích netrefil. Na druhé straně zahrozili domácí ze standartky, hlavička na zadní tyči šla mimo. Ve 30. minutě se hosté dočkali - Šváb našel Švadlenku, který se dostal do vápna a zavěsil, ovšem pro údajný ofsajd rozhodčí gól neuznal. Poločas skončil 0:0.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, s náznaky šancí na obou stranách, ale finální fáze scházela. Až v 64. minutě propasíroval míč středem obrany Radek Toman, Švadlenka se dostal do vápna a střelou k tyči poslal hosty do vedení - 0:1. Druhý gól měl na noze Vávra, který po Švábově centru na zadní tyči míč dobře trefil, ale brankář výborným reflexivním zákrokem vyrazil. Hosté v těchto fázích hrozili protiútoky do otevřené obrany - po závaru ve vápně se dostal k míči Vávra, ale jeho bomba skončila na břevně. V 80. minutě Šváb kopal roh, na který si naběhl Radek Toman a usměnil míč do sítě - 0:2. Zápas tím byl rozhodnutý a Podolští si připsali cenné tři body za vítězství 2:0.

Na čele má benago stejně bodů jako Štrampouch, který má však o zápas méně. V příštím kole přijedou do Bílého Podolí Hostovlice, následuje volno a potom přímý souboj o první příčku Bílé Podolí - Štrampouch. S Hostovlicemi se hraje v neděli 29. dubna od 17 hodin.

Fotogalerie: Vrdy B - FC BP B

Branky: 64. Švadlenka, 80. Radek Toman

Sestava: Nečas - Doubek, Lukáš Toman, Jakub Fejfar, Heřmanský - Vávra (88. Novák), Radek Toman, Šváb, Dospěl (68. Jansa) - Kupka, Švadlenka (85. Kachmarskyy).

Zpět