Benago vyhrálo v Malešově i díky druhému hattricku Jiřího Špitálníka ve dvou dnech

02.10.2017 17:02

Malešov - Bílé Podolí 4:6 (2:3)

Podolské benago zajíždělo do Malešova s bodovými ambicemi, protože sestavu posílili "áčkaři" Tomáš Švadlenka a Jiří Špitálník, který o den dříve vstřelil hattrick a tentýž kousek zopakoval i v neděli za rezervu!

V úvodu měli převahu hosté a ve 3. minutě se prokličkoval ke střele z 10 metrů Chmelař, ale zamířil těsně vedle. V 7. minutě Chmelař už trefil zařízení, ale Novotný vyrazil jeho pokus na roh. Domácí poprvé zaútočili v 10. minutě a hned z toho byla velká šance, kterou na poslední chvíli uhasil Jansa. V 15. minutě už se měnilo skóre - Horký odcentroval před bránu, kde míč Švadlenka sklepl Špitálníkovi, a ten se v podobných situacích nemýlí - 0:1. V 17. minutě po Štočkově centru hlavičkoval Švadlenka do tyče. Ve 23. minutě si zopakovali gólovou spolupráci nahrávající Švadlenka a chytře po zemi zakončující Špitálník - 0:2. Hattrick byl na světě ve 29. minutě, kdy Chmelař svou přesně načasovanou přihrávkou obelstil ofsajd-systém Malešova a Špitálník proměnil samostatný únik - 0:3. Zdálo se, že je po zápase, ale to by nesměly Kobylky polevit a nechat hrát soupeře. Už ve 31. minutě snížil Škrobák a těsně před přestávkou po chybě obrany upravil na 2:3 Kalfiřt.

Ve druhém poločase pokračoval herní útlum hostů a hned ve 46. minutě se musel Beran vytáhnout proti samostatnému úniku, který zneškodnil. V 50. minutě si po chybě obrany Beran vynikající zásah zopakoval. V 55. minutě mohl přidat svou čtvrtou branku Špitálník, ale zamířil těsně nad bránu. V 57. minutě bylo vyrovnáno: Výborný zpoza vápna pálil přesně k tyči - 3:3. Až vyrovnání hostující hráče trochu probudilo a začali také útočit - v 65. minutě si Chmelař se Švadenkou na malém vápně překáželi a místo uklizení míče do odkryté brány pálili vedle. V 71. minutě po centru Jansy hlavičkoval Chmelař a opět poslal hosty do vedení, tentokrát 3:4. Rozhodčí Volenec zaslouží za tento moment pochvalu, protože gól uznal i přes odmávaný ofsajd domácím pomezním - díky dobrému postavení správně branku uznal, což následně potvrdil i sám asistent. Jenže v 74. minutě bylo opět vyrovnáno poté, co rychlý brejk zakončil Škrobák - 4:4. Gólové hody pokračovaly i nadále - Štoček našel přesným centrem hlavu Kupky a na světelné tabuli svítilo skóre 4:5. Navíc v 82. minutě Švadlenka po dalším Štočkově přesném centru zvýšil už na 4:6. Na dvoubrankovou ztrátu už domácí reagovat nedokázali a Kobylky si odvezly poprvé v sezóně body ze hřiště soupeře.

Utkání mělo v prvním poločase jednoznačný průběh, ale Podolští dovolili domácím zápas zdramatizovat a po přestávce dokonce dvakrát vyrovnat. Naštěstí desetigólovou přestřelku v poslední čtvrthodině rozhodli ve svůj prospěch a díky zisku tří bodů utekli ze sestupového pásma tabulky III. třídy. V dalším kole se utká benago opět s rezervou celku hrající okresní přebor - do Bílého Podolí přijede Sedlec. Hraje se v sobotu od 16 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 31. a 74. Škrobák, 44. Kalfiřt, 57. Výborný - 15., 23. a 29. Špitálník, 71. Chmelař, 77. Kupka, 82. Švadlenka.

Sestava FC: Beran - Frčka, Jakub Fejfar, Šilha, Jansa - Horký (85. Bohuslav Šváb), Štoček, Skala, Tomáš Švadlenka - Špitálník (62. Kupka), Chmelař (87. Jan Švadlenka).

Sestava Malešov: Novotný - Joska, Černý, Mrňák, Vlček, Baroch, Krásenský, Hruška, Balán, Kalfiřt, Škrobák. Střídali: Vořechovský, Výborný.

Rozhodčí: Volenec Tomáš.

Video:

gól Jaromíra Kupky na 4:5

gól Tomáše Švadlenky na 4:6

Zpět