Benago vyloupilo Kaňk a slaví definitivní záchranu ve III. třídě

26.05.2013 10:29

Kaňk - Bílé Podolí 0:2 (0:2)

Při čtení sestavy v kabině před zápasem někteří hráči nevěřili svým uším - trenér Šmíd poslal stopery Semínka s Kupkou do útoku a naopak útočník Štoček hrál ve stoperské dvojici s Mužátkem. To se ukázalo jako výborný tah a obrana za celý zápas do větší šance soupeře nepustila. O osudu utkání tak rozhodly dva brzké góly hostů.

Už ve 2. minutě rozehrál trestný kop z 30 metrů Štoček ideálně za obranu, kde číhal Semínko a usměrnil míč do protipohybu brankáře Pospíšila. V 8. minutě se na dostřel dostal z pravé strany Skala, ale bránu netrefil. Hosté byli v úvodu aktivnější a druhou branku mohl přidat po Svobodově centru Kupka, ale hlavička šla vedle. Domácí se dostali k zakončení v 15. minutě, ovšem Nečas prudkou střelu vyrazil. V 18. minutě chyboval domácí brankář, který při odkopu trefil jen Semínka, k míči se dostal Toman a z hranice vápna ho poslal k tyči - 0:2. Domácí byli průběhem očividně zaskočeni a nedokázali si vytvořit gólovou příležitost, naopak na druhé straně prověřil Spáčil pozornost Pospíšila střelou z 20 metrů. Ve 30. minutě Semínko prošel podél brankové čáry, jeho zpětnou přihrávku Kupka dobře trefil z první, ale brankář byl na místě. Domácí se snažili zahrozit ze standardních situací, ale několik rohů obrana v čele s pozorným Nečasem odvrátila. Poločas vyhráli hosté 2:0.

Nikdo nechtěl myslet na podzimní vzájemné střetnutí, kdy Podolští také vedli po půli 2:0, aby nakonec Kaňk čtyřmi góly výsledek otočil. Tentokrát to bylo o něčem jiném. Podolští se nikam nehnali, protože to byli domácí, kteří potřebovali hrát. V 50. minutě předskočil Semínko stopera a postupoval by sám na bránu, byl sražen, ale nepískalo se. Když o dvě minuty později mohl jít sám na bránu Kupka a byl odmávaný a odpískaný nesmyslný ofsajd, začali se hosté bát vnějších vlivů, ale naštěstí zbytečně - jak se později ukázalo. V 57. minutě po jednom z rychlých brejků střílel Skala do tyče, odkud se míč odrazil do hry, ale trma vrma v malém vápně skončila odkopem obrany. Kaňkovští postupem času převzali iniciativu a usadili se na půlce soupeře. Po chybě Nečase, který nezkrotil neposedný míč, však šla následná střela z vápna pouze do sítě nad bránou. Další pološancí byla hlavička po jednom z centrů, která se mezi tři tyče také nevešla. Podolští museli dvakrát nuceně střídat, když Štoček odstoupil kvůli problémům se zády a Doubek, který byl na hřišti jen pár minut, odstoupil pro zranění kolena. I po přeskupení řad a vystřídání však Podolští nepustili soupeře do gólové šance. Naopak do zakončení se dvakrát dostal Fejfar a jednou Šváb a i když šly všechny pokusy mimo, obrana si mohla na chvíli oddychnout. Frustrovaní domácí předvedli ještě několik nefotbalových zákroků, ale na skóre a vítězství hostů se nic nezměnilo - 0:2.

Kobylky se díky třem bodům definitivně zachránily ve III. třídě, oplatily Kaňku podzimní porážku a zaslouženě porazily mužstvo bývalého trenéra podolského áčka Čepka. Naopak Kaňk si trochu zkomplikoval cestu za postupem, ale smutnit nemusí, protože se zřejmě o druhém postupujícím rozhodne v přímém souboji v Chotusicích v předposledním kole. Podolští mají 36 bodů a k dokonalému zakončení ročníku chybí jen to, aby oba podolské celky překonaly čtyřicetibodovou hranici ve svých soutěžích. Benago se o další body pokusí v sobotu, kdy na svém hřišti hostí Chotusice. Hraje se od 17 hodin.

Branky: 2. Semínko, 18. Toman

Sestava FC: Nečas - Jansa, Mužátko, Štoček (72. Doubek, 83. Jakub Fejfar), Svoboda - Skala, Spáčil, B. Šváb, R. Toman (89. Horký) - Kupka, Semínko.

Rozhodčí: Horský Jan (Ledeč nad Sázavou)

Zpět