Benago zabředlo v remízových vodách, bod si odvezlo Záboří

22.10.2011 20:28

Bílé Podolí B - Záboří nad Labem 2:2 (0:1)

Podolská rezerva chtěla po dvou venkovních remízách doma naplno bodovat, ale proti byl houževnatý soupeř ze Záboří. V sestavě domácích opět nechyběli tvůrci hry Šváb s Tomanem, na pravé záloze doplnil Patrik Antuš, který přišel z Radimi. Byli to však hosté, kteří se dostali do vedení 0:2 a s kobylkami to vypadalo bledě, ovšem v rozmezí dvou minut dokázali náskok smazat. Vítězný gól se proti oslabenému soupeři vstřelit nepodařilo a nakonec mohlo být ještě hůře, když chvíli před koncem zachraňoval remízu Beran výborným zákrokem.

První poločas začali aktivněji domácí, ale centr Chmelaře jen proletěl malým vápnem a šanci Antuše zblokovali obránci. Ve 20. minutě udeřilo na druhé straně. Na půlící čáře hosté přetlačili vracející se domácí hráče, hostující záložník využil dálnice středem obrany a tváří v tvář Beranovi se nemýlil - 0:1. Domácí mohli vyrovnat ve 30. minutě - na hranici šestnáctky skolil obránce Kupku, odražený míč dopravil do sítě Šilha, ale rozhodčí místo ponechané výhody pískl předešlý faul. Následný trestný kop Šváb poslal vedle brány. Podolští se snažili o vyrovnání, ovšem jindy kvalitní kombinace vázla a nakopávané míče na Čakovského s Chmelařem obrana odvracela. Poločas tak skončil vedením hostů 0:1.

Druhý poločas chtěli domácí vyrovnat, místo toho přišel šok. Ve 47. minutě se centrovaný míč odrazil k volnému hráči ve vápně, který si jej v klidu zpracoval a vystřelil - 0:2! Hosté byli vedením nabuzení a bojovali, zatímco domácí byli psychicky na dně a kazili jednoduché přihrávky. V 58. minutě obránce hostů nesmyslně zakopl balon, a protože už jednu žlutou kartu měl, putoval předčasně pod sprchy. Domácí vycítili šanci a pustili se do dobývání branky Záboří. V 63. minutě Šváb pěkně obstřelil zeď, ale brankář zasáhl. V 72. minutě Šváb načechral další trestný kop na hlavu Tomana, který míč hlavou prodloužil na zadní tyč mimo dosah brankáře (viz fotogalerie) - 1:2. O minutu později bylo ještě veseleji - Šváb vysunul Kupku do vápna a jeho zpětná přihrávka našla před bránou Kachmarského, který vyrovnal na 2:2 (viz fotogalerie). Ivan Kachmarskyy přišel na hřiště v 71. minutě za stavu 0:2 a už o dvě minuty později bylo vyrovnáno! Bylo srovnáno, ale domácí chtěli ještě víc. Vyloženou šanci si už žádnou nevytvořili a naopak v 85. minutě proletěl míč vápnem domácích, na zadní tyči se zábořský útočník dostal ke střele, ale Beran vytáhl parádní zákrok a míč vykopl. Oba soupeři se po výsledku 2:2 rozešli smírně.

Pro Bílé Podolí je to již třetí remíza v řadě, ale první ztráta bodů poté, co nastoupilo v plné sestavě neochuzené o hráče, kteří vypomáhali áčku. Možná došlo i k podcenění, protože Záboří je až na 11. místě. Svým nasazením a bojovností však ukázalo, že do spodních pater tabulky nepatří a může odehrát rovnocennou partii s týmy z čela. Příští týden zajíždí Podolští do nedalekých Chotusic a pokusí se o zlepšený výkon. Hraje se v neděli ve 14:30.

Fotogalerie: FC BP B - Záboří

Branky: 72. Toman, 73. Kachmarskyy

Sestava: Beran - Doubek, Jakub Fejfar, Kupka, Heřmanský - Antuš (46. Vávra), Šváb, Radek Toman, Šilha - Čakovský (57. Dospěl), Chmelař (71. Kachmarskyy)

Video:

šance Bohuslava Švába z trestného kopu v 63. minutě

Zpět