Benago začalo vítězně, porazilo Kluky s čistým kontem

29.08.2019 11:11

Bílé Podolí B - Kluky 3:0 (1:0)

Podolská rezerva se pustila do nové sezóny ve velkém stylu. Zatímco za celou uplynulou sezónu dokázala udržet jedinkrát čisté konto, tentokrát si může tuto statistiku odšrtnout už po prvním kole. Branky stříleli Čakovský, Radovnický a Štoček mladší.

V prvním poločase to na žádnou jednoduchou výhru nevypadalo - Kluky byly domácím vyrovnaným soupeřem a hrozily hlavně ze standardních situací. Ovšem Podolští také - v 10. minutě Kupka po rohu hlavičkoval na přední tyči, ale bránu minul. Ve 20. minutě Radovnického hlavičku vytěsnil Korejtko na roh. Podolští měli optickou převahu, ale gólovou šanci si vypracovali až ve 38. minutě - míč zatáhl po pravé straně Tyšer, přihrál do vápna, ale Kupka v pádu trefil jen dobře postaveného brankáře. Ovšem ve 40. minutě už se skóre měnilo - Štoček st. našel ideálním pasem za obranu Čakovského, který si míč dobře zpracoval a prostřelil Korejtka - 1:0. Do šaten tak šli veselejší domácí.

Jenže hned v úvodu druhého poločasu přišla velká komplikace - po druhé žluté kartě byl vyloučený stoper Frčka. Domácí museli přeskupit řady a zatáhli se do obrany. Dvě nebezpečné standardky díky Beranovým tygřím skokům přečkali a z protiútoku sami uděřili. Iulian zatáhl míč až do vápna, jeho střelu zblokovala obrana na roh, ze kterého našel Štoček st. hlavu Radovnického - 2:0. Podolští se dvougólovým náskokem uklidnili a nadále vyčkávali, co vymyslí soupeř. Navíc neustále hrozili rychlými brejky, takže se soupeř nedostal do souvislého tlaku a šancí na snížení. Když se pak v 75. minutě síly na hřišti vyrovnaly, protože druhou žlutou obdržel i hostující Siváček, vypadalo to na klidné dohrání zápasu. V 79. minutě ozdobil Štoček ml. svůj výborný výkon krásným gólem z 20 metrů do šibenice - 3:0. Kobylky nemuselo mrzet, že další šance Iuliana nebo Fojtíka zůstaly nevyužité, tři body za výhru 3:0 zůstaly v Bílém Podolí.

Kobylky vyhrály zaslouženě, ale průběh nebyl tak snadný, jak napovídá výsledek. Rozhodla zřejmě branka na 2:0, kterou Podolští doázali vsítit v oslabení. Úspěšný start do soutěže by chtělo benago potvrdit i venku - v přístím kole zajíždí do Miskovic. Hraje se v neděli od 17:00.

Branky: 40. Čakovský, 55. Radovnický, 79. Štoček ml.

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka (72. Šilha), Kupka, Frčka, Jansa - Bročka (76. Fojtík), Luboš Štoček st., Luboš Štoček ml., Čakovský - Radovnický, Tyšer (46. Iulian).

Sestava Kluky: Korejtko - Kadlec, Macháček, Votava, Šrámek J., Dvořák, Procházka, Navrátil, Siváček, Šrámek M., Kňourek. Střídali: Malý, Píška, Kraft.

Rozhodčí: Šnábl Jan.

Diváků: 60.

Zpět