Benago zakončilo podzim porážkou na půdě lídra soutěže Uhlížských Janovic

16.11.2022 12:32

Uhlířské Janovice B - Bílé Podolí B 6:1 (0:0)

Netradičně v sobotu dopoledne nastoupila podolská rezerva k poslednímu zápasu podzimu. Na půdě lídra soutěže vydržela vzdorovat nejgólovější ofenzivě v soutěži poločas, potom bohužel domácí začali své šance proměňovat a jasným vítězstvím si pojistili titul půlmistra III. třídy.

V prvním poločase to vůbec na jednoznačné vítězství domácích nevypadalo, šance se střídaly na obou stranách. V 5. minutě Dvořák zacentroval do vápna, Fojtík na zadní tyči zakončil, ale brankář Kmoch dobře zasáhl. V 11. minutě se probíjel do vápna Tyšer, byl faulovaný, po ponechané výhodě mohl zakončovat Dvořák do odkryté brány, ale zařízení netrefil. V 17. minutě se na druhé straně vyznamenal Pokorný proti samostatnému úniku, který vyrazil na roh. Ve 31. minutě Pokorného na brankové čáře zastoupil Cakl a vykopl míč do bezpečí. Těsně před poločasem dostali hosté příležitost zahrávat přímý kop z 20 metrů, což je oblíbená parketa Štočka st., ale tentokrát bránu těsně minul. Poločas tak skončil bez branek.

Podolští chtěli i ve druhé půli hrát aktivně a udržet co nejdéle bezbrankový stav, ale tato strategie se sesypala hned v úvodu. Ve 48. minutě vyrazil Volenec střelu z vápna, ale následnou dorážku Topinka dopravil do prázdné brány - 1:0. V 52. minutě Volenec skvěle zlikvidoval samostatný únik, ale v pokračující akci přišel centr, který Janoušek hlavou umístil přesně - 2:0. V 58. minutě hosté jen nevěřícně kroutili hlavou, když po faulu mimo vápno odpískal rozhodčí Volenec penaltu - 3:0. Zápas byl rozhodnutý, Kobylkám rychle docházely síly, domácí přidávali další branky - na 4:0 po střele z úrovně penalty, na 5:0 po samostatném úniku, kterému předcházela gólová šance na druhé straně. V 88. minutě to vypadalo na tenisového kanára, když na 6:0 opět po samostatném úniku zvýšil Drož. Alespoň čestný úspěch pro hosty zapsal v 90. minutě Tyšer, který po Dvořákově perfektní přihrávce zakončoval do prázdné brány, 6:1.

Podzim zakončilo benago porážkou, i tak může být s průběhem spokojené. Hlavně šestizápasová vítězná šňůra byla famózní a díky ní přezimují Kobylky v klidném středu tabulky na 7. místě se ziskem 19 bodů. Skóre se nakonec opět překlopilo do mínusu, ale jen těsně - 39:41. O více než polovinu branek se postarali dva hráči - Tyšer a Štoček ml. dali 10 gólů a dělí se o 2. místo v tabulce střelců soutěže.

Branky: 48. Topinka, 52. Janoušek, 58. Kofroň, 72. Veliký, 78. a 88. Drož - 90. Tyšer.

Sestava BP: Pokorný (46. Volenec) - Jan Švadlenka, Cakl, Luboš Štoček st., Doubek - Dvořák, Skala, Muller, Fojtík - Bíža (54. Jukl), Tyšer.

Sestava UJ: Kmoch - Hrbek, Vacek, Blecha, Rejhon, Čížek, Bílek, Kofroň, Mach, Janoušek, Svoboda. Střídali: Veselý, Topinka, Veliký, Dotlačil, Drož.

Rozhodčí: Volenec Tomáš - Procházka Petr, Ziegler Vratislav.

Zpět