Benago zakončilo sezónu porážkou proti postupujícím Novým Dvorům

15.06.2016 20:14

Nové Dvory - Bílé Podolí 2:0 (1:0)

Podolští v posledním kole zajížděli na hřiště suverénního vítěze III. třídy, který v soutěži ani jednou neokusil hořkost porážky. Vzhledem k posledním výsledkům obou soupeřů ve vzduchu visel debakl, ale realita na hřišti nebyla tak jednoznačná. Domácí přesto v pohodě zvítězili o dvě branky.

Úvodní půlhodina byla vyrovnaná a do šancí se dostala obě mužstva. Jenže zatímco podolský Spáčil mířil těsně vedle, novodvorský Rejthárek po rychlém brejku rozvlnil síť a už v 15. minutě domácí vedli 1:0. Podolští se tlačili za vyrovnáním - dvakrát hlavičkoval nepřesně Semínko, ale nejblíže gólu byl Štoček, který z trestného kopu trefil břevno. Na druhé straně udržel Beran jednobrankový rozdíl ve skóre dvěma nelehkými zákroky. Poločas tak vyrháli domácí 1:0.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí a odměnou jim byl druhý gól, když Kokeš vystihl chybu v rozehrávce - 2:0. Podolští nesložili zbraně a snažili se o snížení, ale náznaky akcí končily ještě před finální fází. Domácí se do finální fáze dostávali hlavně z rychlých protiútoků, ale Beran měl svůj den a zlikvidoval snad šest tutovek, navíc obránci mu ještě v dalších šancích pomohli několik nebezpečných střel zablokovat. Na druhé straně měl největší šanci na snížení Semínko, ale pálil vedle, stejně jako Doubek těsně před koncem. Novodvorští si už pohlídali vítězství 2:0.

Zápas měl dobré tempo, divákům se musel líbit a přestože domácí byli lepší, také hosté přispěli ke kvalitě utkání, protože jen nezakopávali balóny, ale snažili se hrát fotbal. Na body to ale nestačilo, což bylo na jaře bohužel ve většině zápasů benaga. Sezónu zakončí podolská rezerva turnajem v Horušicích, začátek je v sobotu od 9 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 15. Rejthárek, 58. Kokeš.

Sestava FC: Beran - Jansa, Kupka, Šilha, Svoboda - Horký (65. Doubek), Štoček (60. Bohuslav Šváb), Skala, Spáčil (65. Jan Švadlenka) - Weilnich, Semínko.

Sestava Nové Dvory: Černý - Bareš, Dastych, Rejthárek M., Rejthárek J., Míča, Maláček, Marek, Melša, Kokeš, Pátek. Střídal: Mrázek.

Rozhodčí: Šnábl Jan.

Zpět