Benago znovu dovedlo zápas k penaltám, proti Křeseticím rozhodl brankář Beran

21.09.2014 11:05

Bílé Podolí B - Křesetice 3:2 na penalty

Podolské benago před domácím publikem chtělo potvrdit bod z Nových Dvorů vítězstvím, ovšem proti kvalitnímu soupeři zápas skončil další remízou. Penalty Podolští tentokrát zvládli a berou bod navíc. Kromě zisku dvou bodů jsou dalšími dobrými zprávami zapojení Josefa Fejfara po zranění a debut Michala Frčky, který kvalitní výkon potvrdil proměněnou penaltou v rozstřelu.

První půle naznačila, že Křesetice nebudou jednoduchým soupeřem. Domácí sice měli více ze hry a lépe kombinovali, ovšem brankáře Krejčíka příliš neprověřili - Mužátko pálil doprostřed, stejně tak Netáhlo. Hosté hrozili hlavně ze standardních situací - ve 35. minutě ještě dokázal Skala vykopnout hlavičku z brankové čáry, ale ve 37. minutě se z dalšího rohu trestuhodně volný Charvát krásně trefil hlavou pod břevno - 0:1. Naštěstí dokázali domácí odpovědět ještě do poločasu. Ve 42. minutě signalizovaný ofsajd rozhodčí Herink správně neodpískal, protože Mužátko do hry nezasáhl a Trpišovský samostatnou akci zakončil do prázdné brány - 1:1.

V průběhu prvního poločasu se spustil déšť, který o přestávce ještě zesílil. V 53. minutě si rozhodčí vybral slabší chvilku, když po čistém souboji Švadlenky s Faltýnem odpískal penaltu, kterou Suchorebský proměnil - 1:2. Podolští svého soupeře zatlačili a vytvořili si převahu, ovšem nedařilo se ji gólově zúročit - Doubkovu střelu z úhlu brankář chytil a Netáhlovo zakončení šlo těsně vedle. Prostor ve vápně si dělal Fejfar, přešel přes dva hráče, ale třetí jeho střelu zablokoval. Také Beran měl práci - v 65. minutě zázračně vytáhl Leopoldovu střelu do šibenice. V 71. minutě ve vyložené šanci zakončoval Doubek, ale opět jen do brankáře. Až v 80. minutě se po předchozí pěkné akci dostal do vápna s míčem Skala, před vyběhnuvším Krejčíkem si míč předkopl a hostující brankář jej "sundal" - jasná penalta a navíc červená karta. Penaltu proti náhradnímu brankáři proměnil Mužátko - 2:2. Ze závěrečného náporu proti oslabenému soupeři Kobylky branku nevytěžily - nejblíže byl Doubek, který trefil tyč. Rozhodnout tak musely penalty - již potřetí ze šesti zápasů benaga.

Penaltový rozstřel začal úspěšně kapitán Skala, ale Mužátko - narozdíl od penalty v zápase - neproměnil. Hned v další sérii vychytal Beran Leopolda a skóre se srovnalo. Proměnili Frčka i Doubek, navíc Beran opět skvěle lapil penaltu Bláhovi a sám proměněnou penaltou rozhodl o bodu navíc pro Kobylky!

Ačkoli cílem domácích fotbalistům bylo tříbodové vítězství, po vývoji zápasu dva body určitě berou. Kromě drobného výpadku v Kácově dokázalo benago bodovat ve všech zápasech. Doufejme tedy, že sérii prodlouží i v dalším kole, kdy zajíždí do Žlebů. Hraje se v sobotu od 16:30.

Branky: 42. Trpišovský, 81. Mužátko z penalty, rozhodující penalta Beran - 38. Charvát, 53. Suchorebský z penalty.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka, Mužátko, Frčka, Vančura - Chmelař (46. Doubek), Skala, Hájek, Trpišovský - Netáhlo (75. Horký), Kachmarsky (60. Fejfar).

Sestava Křesetice: Krejčík - Charvát, Mrázek, Černý, Veselý, Ptáčník, Jarůněk, Bláha, Leopold, Suchorebský, Faltýn. Střídali: Němec, Domas, Gygal.

Rozhodčí: Herink Tomáš.

Diváků: 40.

Zpět