Bohemia Poděbrady vyrovnala 10 minut před koncem a zkomplikovala Kobylkám boj o záchranu

08.06.2015 11:09

Bílé Podolí - Bohemia Poděbrady 1:1 (1:0)

Podolští věděli, že v případě výhry mohou slavit záchranu v soutěži, ale po remíze budou muset Kobylky čekat až do posledního kola, jak se situace vyvine. Nejde totiž o sportovní stránku, po které jsou Kobylky zachráněné, ale o administrativní, kdy se u několika mužstev objevily informace o dobrovolném opuštění vyšší soutěže.

Ale zpět k zápasu v Bílém Podolí. Úvod patřil jednoznačně domácím - Švadlenka ve své první šanci pálil ještě do boční sítě, ale ve 12. minutě už po spolupráci s Čakovským prostřelil Krcha. Míč se odrazil od tyče, ale na zemi ležící brankář dobíhajícího Švadlenku stáhl a následovala penalta. Zřejmě měla následovat i červená karta pro brankáře Krcha, ale přišla jen žlutá. Penaltu proměnil Bareš s přehledem a poslal Kobylky do vedení 1:0. Hosté mohli odpovědět v 17. minutě, ale Červinka trestný kop z 20 metrů výborně vyrazil. Zbytek první půle přinesl na obou stranách několik pěkných kombinací, ale gólová šance se neurodila a do kabin se šlo za stavu 1:0.

I druhou půli začali aktivněji Kobylky - Kupka přistrčil míč Štočkovi, který z 20 metrů krásnou střelou překonal brankáře, ale míč se odrazil od břevna! V 52. minutě pronikl do vápna Fejfar, předložil míč Švadlenkovi, ale ten v gólové pozici přestřelil. V zápětí mohlo udeřit na druhé straně, naštěstí ani hosté nezakončili z vyložené šance mezi tři tyče. Mimo Krchovu bránu skončily i pokusy Fejfara, Švadlenky a Kupky. Domácí hráli i nadále aktivně a snažili se napadat, ale v 80. minutě si nepohlídali rychlý brejk soupeře a po dlouhém nákopu dokázal Tůma prostřelit Červinku, přestože si domácí brankář na míč sáhl - 1:1. Na vedoucí branku už nemělo ani jedno mužstvo síly, zápas skončil dělbou bodů za remízu 1:1.

Pro Kobylky to byla už desátá remíza v sezóně, což se ukazuje být jako velký problém. Někdy je samozřejmě jeden bod ziskem, ale většinou jde o ztrátu hned dvou bodů a to je následně vidět na tabulce, ve které mají Podolští jen 31 bodů. V posledním kole na půdě již jistě sestupujících Milovic se Podolští pokusí o tři body, které by jim velmi pomohly v případném boji o záchranu v případě odhlášení mužstev z vyšších soutěží. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Tabulka: odkaz

Branky: 13. Bareš - 80. Tůma.

Sestava FC: Červinka - Mužátko, Bareš, Šálený, Spáčil - Čakovský, Martin Šváb, Štoček, Fejfar - Kupka, Švadlenka.

Sestava Poděbrady: Krch - Jelínek, Suchánek, Bobek, Churavý - Brtek, Hruška, Kulhánek (58. Rulc), Voříšek (63. Zdražil) - Tůma, Martínek (71. Mareš).

Rozhodčí: Bez Milan - Meščan Marek, Chovanec Petr. Delegát: Netahlík Rudolf.

Diváků: 65.

Zpět