Býchory si z Bílého Podolí odvezly bod

27.05.2013 08:12

Bílé Podolí - Býchory 1:1 (1:1)

Netradičně v neděli hrálo podolské áčko své předposlední domácí utkání proti také již zachráněným Býchorům. Obě mužstva měla ideální podmínky zahrát si dobrý fotbal, ovšem realita byla trochu jiná. Domácí měli již tradičně problémy se sestavou, protože chyběli z různých důvodů Semínko, Mužátko, Trpišovský, Zelený a hlavně oba brankáři Červinka s Nečasem. Do brány se postavil Luboš Štoček, který se svým kolegou Černým na straně soupeře měli dohromady 97 let!

Zápas začal gratulací panu Jaroslavu Štočkovi k 75. narozeninám, následoval čestný výkop. Potom už se míče chopili hráči, ale diváci za 15 minut viděli jen hru od vápna k vápnu. Do zakončení se dostal v 17. minutě Jelínek, ale jeho střela byla zblokovaná na roh. Ve 27. minutě vyskočil na Švábův roh nejvýše Švadlenka, brankář se nedohodl s obráncem a míč skončil v síti (viz video) - 1:0. Hned ve 30. minutě mohl Švadlenka přidat druhý gól, když se uvolnil na vápně a postupoval sám na Černého, ale ten nedůraznou střelu vyrazil na roh. Ve 33. minutě kopali roh hosté, obrana odvrátila jen na velké vápno, kde míč krásně trefil Tichý a střelou o tyč vyrovnal - 1:1. Ve 35. minutě se do další gólovky dostal Švadlenka, ale ani tentokrát Černého nepřekonal. Ve zbytku poločasu se další šance neurodila a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Ani druhá půle příliš fotbalové krásy nenabídla. Hrálo se bez nasazení, ani jeden ze soupeřů si nedal víc než tři přihrávky po sobě a nakopávané míče obě obrany bez problémů odvracely. Více šancí na rozhodnutí si přece jen vypracovali domácí: v 52. minutě střílel Chmelař po Švábově rohu těsně vedle (viz video), v 59. minutě střílel Svoboda z 25 metrů těsně nad, v 73. minutě Jelínkovu hlavičku zblokovala obrana na roh, v 75. minutě Jelínek na malém vápně nedokázal usměrnit Švábův roh (viz video) a v 79. minutě Jelínek v největší šanci zápasu sám před již ležícím Černým zakončil nedůrazně, takže obránce míč z brankové čáry stihl odkopnout do bezpečí. Jedinou šanci Býchor ve druhém poločase bravurně zneškodnil Štoček, když proti hlavičce Koubka předvedl hokejový zákrok a betony stihl všas zaklapnout. Utkání skončilo dělbou bodů za remízu 1:1.

Zápas nabídl na obou stranách až příliš nepřesností, navíc to vypadalo, jako kdyby jim scházela motivace a touha po vítězství. Možná i proto se body dělily a Podolští si tak na překonání "magické" čtyřicetibodové hranice budou muset počkat minimálně do neděle, kdy zajíždí do Radonic. Ani proti poslednímu celku tabulky by však výkon předvedený v zápase s Býchory pravděpodobně na body nestačil. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Býchory

Branky: 27. Švadlenka - 33. Tichý

Sestava FC: Štoček - Kraus, L. Toman, Šálený, Svoboda - Josef Fejfar, T. Šváb, Chmelař, Čakovský - Švadlenka, Jelínek.

Sestava Býchory: Černý - Pošík (65. Koubek), M. Chlumský, Jirkovský, Chvalovský - Vyhnánek (46. Zach), P. Chlumský, Funda, Kedršt - Mojžíš, Tichý.

Rozhodčí: Černý Martin - Procházka Václav, Kubečka Jakub

Diváků: 60

Video:

gól Tomáše Švadlenky ve 27. minutě

šance Libora Chmelaře v 52. minutě

šance Libora Jelínka v 75. minutě

Zpět