Cenné body zůstaly v Bílém Podolí

30.10.2010 17:45

FC Bílé Podolí - Sadská 4:2 (2:2)

Bílé Podolí nastupovalo do 11. kola I.B třídy z pozice předposledního týmu v tabulce, ovšem z deseti zápasů odehrálo šest venku. Proto se dal čekat odpovědný výkon a touha po vítězství.

Odpovědný výkon vzal za své hned po zahájení zápasu, protože už v 1. minutě šli hosté do vedení po chybě obrany. Diváci naštěstí nečekali na odpověď dlouho, protože Semínko byl ve vápně faulován a penaltu proměnil Štoček - 1:1 a to běžela teprve 4. minuta! Zápas pokračoval v ofenzivním duchu a ve 12. minutě se po Jelínkově přihrávce ke střele dostal Antoš a dokonal obrat Bílého Podolí - 2:1. V 16. minutě Jelínek přihrával do šance Zelenému, ale ten neuspěl. Místo potvrzení vedení však přišla studená sprcha v podobě vyrovnání ve 22. minutě. Kdo přišel na zápas o půl hodiny později, přišel o 4 góly a navíc viděl z prvního poločasu tu horší část, plnou nepřesností, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 2:2.

Druhý poločas začal oboustranně opatrněji, ale aktivnější domácí se snažili více tlačit na pilu a vypracovali si i šanci - Mužátko obešel brankáře, ale z úhlu branku netrefil. Hosté začali bránit remízu, ovšem vlastní nedisciplinovaností si nad sebou podepsali ortel - v 60. minutě při bránění trestného kopu hostující obránce nesportovně nakopl Semínka, což neušlo pozornosti rozhodčímu, který hráče Sadské vyloučil. Několik dalších trestných kopů domácích se neujalo, až se domácí dostali k rohovému kopu v 71. minutě, kterým Štoček přesně našel Jelínka a jeho hlavička byla neomylná - 3:2. 77. minuta přinesla další standartní situaci - Štoček nacentroval míč přesně na hlavu Chmelaře, který definitivně rozhodl o tom, že body zůstanou Kobylkám. V závěru se hosté snažili něco s výsledkem udělat, ale Beran předvedl několik dobrých zákroků.

Bílé Podolí má na svém kontě po 11 kolech 12 bodů a v tabulce se dotáhl na svého soupeře. Do konce podzimu zbývají už jen dvě kola - venku se utkáme příští týden v neděli 7.11. s rezervou Jiren od 14:00, kde se hráči pokusí umazat mínusové body v tabulce pravdy. Po nepodařeném začátku se A tým odpoutal ode dna a soupeří s ostatními týmy nedaleko středu tabulky.

Co se týče statistiky, měli by si hráči dát pozor na začátky domácích utkání, protože zatím ve všech zápasech před vlastními fanoušky inkasovali jako první! Pravděpodobně je to však nabudí k lepšímu výkonu, protože z pěti utkání dokázali tři otočit.

Branky: Štoček z penalty, Antoš, Jelínek, Chmelař

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Semínko, Štoček, Svoboda (60. Chmelař) - Zelený, Antoš, Šálený, Spáčil - Mužátko, Jelínek 

Fotogalerie: FC BP - Sadská (30.10.2010)

Zpět