Cenný bod z Jiren má hořkou příchuť

08.11.2010 07:40

Jirny - FC Bílé Podolí 3:3 (0:1)

V neděli se vydal autobus s podolským A mužstvem na 70 km dlouhou cestu do Jiren. Jirny doma poslední tři zápasy bodovaly naplno a porazili i Velim B, která za celý podzim prohrála právě jenom jednou! Z této statistiky bylo jasné, že Kobylky nečeká nic jednoduchého.

První poločas začal očekávaným náporem domácích, ovšem na rozdíl od předchozích utkání jej hosté přežili. Do šestnáctky podolských létal jeden centr za druhým, ale pozorná obrana v čele s výborným Beranem vše likvidovala. A tak udeřilo na druhé straně. V 35. minutě se k trestnému kopu postavil Luboš Štoček a s jeho centrem si domácí obrana nedokázala poradit, když si míč srazil obránce do vlastní sítě - 0:1. Podolští se snažili nadějný náskok udržet do poločasu, což se jim povedlo.

V druhém poločasu domácí přidali a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat - v 53. minutě to bylo 1:1. Ovšem pár minut na to v 58. minutě se opět postavil k trestnému kopu Luboš Štoček a v následné skrumáži ve vápně se míč odrazil od Libora Jelínka do sítě - 1:2. I v tuto chvíli však domácí dokázali vyrovnat - hostující obrana špatně bránila rohový kop a bylo to 2:2. Domácí se snažili o vstřelení vítězné branky a dostávali se do tlaku, hosté spoléhali na brejky a rychlonohého Jelínka. V 78. minutě se míče zmocnil Skala a vysunul Jelínka, který postupoval sám na brankáře. Krásně jej přehodil a opět poslal Kobylky do vedení - 2:3!  Domácím v tu chvíli čas rychle utíkal a do šance se dostat nedokázali. Co se nepovedlo hráčům, to se povedlo rozhodčímu, protože v nastaveném času neviděl jasné fauly domácích a ve chvíli, kdy se míč dostal do vápna hostů, odpískal penaltu. Z té které domácí vyrovnali na 3:3.

Místo druhého vítězství ze hřiště soupeře a odmazání mínusových bodů v tabulce pravdy tak podolští vezou z Jiren pouze bod. Za předvedený výkon a střeleckou produktivitu je však zasloužený. Co se týče penalty - pro Kobylky to byla již druhá vymyšlená penalta během podzimu. Bohužel v této soutěži se podobné věci dějí a musíme se s tím smířit. Bod z venku je však dobrou motivací pro poslední utkání podzimu, které se hraje v sobotu 13. listopadu v 14 hodin na hřišti v Bílém Podolí. Soupeřem bude domácím celek Libodřic.

Branky: Jelínek 2, vlastní

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Semínko, Štoček, Mužátko - Spáčil, Zelený (82. Šmíd), Šálený, Šilha - Jelínek, Skala 

Tabulka: A - tým

Zpět