Čtyři branky v Liblicích znamenají tři body pro Kobylky

04.10.2016 19:20

Liblice - Bílé Podolí 1:4 (0:1)

Že se v Liblicích nevyhrává, to mohou potvrdit všechny týmy napříč tabulkou. Loni to platilo hlavně na jaře, letos to však platí hned od začátku podzimu. Podolští však na svého soupeře byli velmi dobře připraveni a díky disciplíně a výborné efektivitě v zakončení si odváží z Liblic všechny body! 

V první desetiminutovce byli překvapivě aktivnější hosté a pramenily z toho dvě šance - Kupka přistrčil míč na hranici vápna Švábovi, jehož dělovku Grůša vyrazil na roh. V 10. minutě už se měnilo skóre - Svoboda poslal míč na střed hřiště, kde Semínko prodloužil na zadní tyč Vítkovi, za jehož dělovkou k tyči se brankář jen ohlédl - 0:1. Další náznaky podolských šancí se nedostaly až do fáze zakončení a aktivitu začali přebírat domácí, jenže ani jim se zakončení nedařilo - ve 25. i 28. minutě mířili z hranice vápna nad bránu. Na druhé straně podnikali hosté rychlé výpady - Fejfarovu střelu zřejmě směřující do brány vykopl obránce a stejným způsobem skončil i Kupkův pokus po Fejfarově pobídce. Zle mohlo být s hosty ve 40. minutě, kdy po sérii nedůrazu v soubojích zakončovali domácí z 10 metrů těsně vedle. Poločas tak vyhráli hosté nejtěsnějším rozdílem. 

Do druhé půle vstoupily oba celky zostra - Podolští rozehrávali, ale po nepovedené finální přihrávce přišel rychlý brejk, který na poslední chvíli uhasil Semínko. Následná akce hostů vedla k faulu na Švadlenku 22 metrů od brány. Míč si postavil Fejfar a nepříliš umístěná střela propadla Grůšovi do sítě - 0:2. Kobylkám ztuhl úsměv na rtech o minutu později po několika kontroverzních rozhodnutích - nejprve Šálený čistě odebral míč Rozumnému, ale pískal se faul. Trestný kop poslal Nekolný do zdi, ale odražený míč už zdí prošel a Ploc jej - zřejmě z ofsajdového postavení - těsně před Beranem tečoval do sítě - 1:2. V 55. minutě došlo k podobné situaci - Nekolný ze standardky trefil zeď, ale následný závar obrana zvládla odvrátit. Podolští věděli, že pasivní hra by byla cesta do pekel, a tak pokračovali v ofenzivních výpadech. V 58. minutě přidali hosté třetí branku díky vlastnímu gólu, ale mával se ofsajd, stejně tak v dalších třech případech, včetně Švadlenkovy přihrávky pod sebe na Netáhla. V 60. minutě Svobodův trestný kop způsobil závar ve vápně, domácí hráči nedokázali míč ani natřikrát odkopnout a Netáhlo jej napálil do sítě - 1:3. V 73. minutě zachránil hosty od pohromy Beran, který skvěle vytáhl na roh pumelici směřující do šibenice. Tlak domácích sílil, v největší z nich poskočil míč po břevně, ale dorážce obrana zamezila. Schylovalo se k napínavému závěru v několika nastavených minutách, ale když hosté v 90. minutě předvedli krásnou akci po ose Jelínek - Hájek a zakončující Vítek, rozhodčí zápas s konečným výsledkem 1:4 ukončil. 

Podolští konečně napodobili výkony z úvodu sezóny, kdy dokázali výbornou defenzivu podpořit proměňováním šancí, které ve výsledku znamená tři body. Díky nim se Kobylky dotáhly v tabulce na svého soupeře a zároveň na klidnější střed tabulky. Po povedené oslavě vítězství spojené s oslavou narození syna kapitána Šáleného se Podolští musí upírat k domácímu zápasu s Lysou, ve kterém by chtěli vítězství z venku potvrdit. Hraje se v neděli od 16 hodin. 

Branky: 49. Ploc - 10. a 90. Vítek, 47. Fejfar, 63. Netáhlo. 

Sestava FC: Beran – Kupka, Semínko, Šálený, Svoboda – Vítek, Netáhlo (82. Jelínek), Fejfar, Hájek, M. Šváb – Švadlenka. 

Sestava Liblice: Grůša - Pop, Batelka, Nouzák, Řípa - Pačes (67. Sochor), Ploc, Nekolný, Bázlík - Hrstka, Hybner (46. Rozumný). 

Rozhodčí: Čermoch Jakub - Bartůšek Zdeněk, Velebil Tomáš.

Zpět