Další bezbrankovou remízu přivezly Kobylky z poděbradského Slovanu

27.04.2015 20:43

Slovan Poděbrady - Bílé Podolí 0:0

Z Poděbrad Podolští přivezli tuto sezónu již druhý bod. Zatímco na podzim na hřišti Bohemie šlo o ztrátu, nyní představuje bod ze Slovanu, čtvrtého týmu tabulky, ceněný zisk. Hřiště bylo poznamenané bouřkou, která se oborou hodinu před zápasem prohnala, takže terén byl ideální pro rány z dálky, těmi však oba soupeři hodně šetřili.

Hned ve 4. minutě přišla, jak se později ukázalo, největší šance zápasu. Domácí rozehráli roh, po kterém sice překonali Nečase, ale na brankové čáře míč vyhlavičkoval Mužátko. Akce však ještě pokračovala, k míči se ve vápně opět dostal domácí hráč, jenže Mužátko znovu stál na správném místě a míč opět z brány vykopl. Slovan kombinoval a držel míč ve středu hřiště, ovšem ve finální fázi narážel na dobře organizovanou podolskou defenzivu, která nepouštěla domácí hráče do šancí. Podolští se dostali do zakončení ve 25. minutě, kdy Semínko dobře zpracoval výkop brankáře a přízemní střelou zamířil těsně vedle. Ve 35. minutě se do vápna dostal Švadlenka, u míče byl dříve než skluzující stoper, který jej sundal k zemi, ale penalta se nepískala. V závěru poločasu byli Podolští lepší - ve 42. minutě Čakovský krásným centrem našel Švadlenku, jenže tomu se hlavička nepovedla. Poločas tak skončil bez branek.

Ve druhé půli začali získávat převahu domácí hlavně díky standardním situacím - kopali bezpočet rohů a přímých kopů, ovšem podolská obrana to uskákala a když už hlavičkovali domácí, Nečas spolehlivě zasáhl. Podolští zahrozili střelou Švadlenky z úhlu, kterou brankář vytěsnil na roh. V 70. minutě Trpišovský zahrál ideálně standardku, ale na míč těsně před brankářem nikdo nedoskočil a Hadvičák míč se štěstím vyrazil. Přesto byli ve druhém dějství lepší domácí a po jednom z centrů zazvonila podolská tyč po střele z úhlu. Branka však nakonec nepadla a oba týmy si rozdělily po bodu.

Podolští si pro bod jeli a bod také získali, i když převaha domácích ve druhém poločase byla znatelná. Naštěstí z velkého množství standardních situací žádná v brance neskončila a brankář Nečas udržel podruhé v řadě ve venkovním zápase čisté konto. Další zápas hrají Podolští doma - v neděli od 17 hodin přivítají Sokoleč.

Fotogalerie: odkaz

Tabulka: odkaz

Branky: -

Sestava FC: Nečas - Mužátko, Šálený, Bareš, Spáčil – Čakovský (88. Fejfar), Šváb, Štoček (78. Trpišovský), Hájek – Švadlenka (90. Kupka), Semínko.

Sestava Slovan: Hadvičák - Tomíšek, Hanuš, Linhart, Navrátil Havrda, Majer, Sezima, Borovička (65. Šulc) - Sekera, Havlík.

Rozhodčí: Kočárek Jan.

Video:

Trestný kop Trpišovského

Zpět