Derby dopadlo pro béčko úspěšně

07.05.2011 16:11

Horušice - FC Bílé Podolí B 1:2 (0:1)

Utkání s nádechem derby se odehrálo v zatím nejteplejším letošním počasí, ovšem zvýšená motivace hráčům obou celků nechyběla a nechali na IV. třídu neměl zápas špatnou úroveň.

Hned v 1. minutě byli domácí asi ještě v kabině, protože Josef Fejfar se přehnal kolem všech obránců, ale brankář vše výborným zákrokem vyřešil. Hosté se dále tlačili do útoku, Chmelař využil dalšího okénka v obraně a také šel sám na brankáře, ovšem nezamířil mezi tři tyče. Domácí se oklepali a dostali se také oni do úniku sami na brankáře - Nečas se vyznamenal, když střelu vyrazil. V polovině poločasu se po špatném výkopu domácích dostal k míči Chmelař, nic nevymýšlel a z 20 metrů trefil přesně k tyči - 0:1. Domácí se snažili vyrovnat, ale defenziva podolských hrála zodpovědně a nepouštěla domácí na dostřel. Poločas tak skončil 0:1.

Do druhého poločasu udělali hosté dvě změny v sestavě, ale obraz hry se příliš nezměnil. Hosté se snažili rozhodnout - to se jim povedlo po rychle rozehryném přímém kopu, kdy Šejvl rozehrál Bížovi, ten poslal míč do vápna a Chudomel jej tečí poslal za záda domácího brankáře - 0:2. Místo kontroly výsledku hosté trochu polevili a Horušice dokázaly snížit - po centru do vápna se hlavou prosadil Radovnický a snížil na 1:2. Stále zbývalo čtvt hodiny do konce a Horušice mohly vyrovnat, ovšem Nečas byl proti. V závěrečné části utkání se domácí nemohli dostat do tlaku a i přes několik rohových kopů dokázali Podolští vítězství udržet a dovést tak zápas do vítězného konce.

Podolské béčko tak po třech zápasech opět okusilo jak chutná vítězství a odvezlo si z Horušic všechny body. Co je však důležitější - do Bílého Podolí přivezli vítěznou náladu a inspirovali hráče áčka, které viděli poprvé v sezoně, protože ostatní zápasy se časově kryly. Za to patří velký dík i Horušickým, kteří vyhověli s přesunutím původního termínu. Příští týden hraje béčko doma v sobotu 14. května od 17 hodin s rezervou Žlebů.

Fotogalerie: Horušice - FC BP B

Branky: Chmelař, Chudomel

Sestava: Nečas - Bíža, Svoboda, Šejvl, Jansa - Weinlich (46. Chudomel), Vávra, Josef Fejfar (46. Dospěl), Švadlenka - Kupka (72. Marek Semínko), Chmelař

Zpět