Derby ve Vrdech se Kobylkám nepovedlo

27.04.2019 22:00

Vrdy - Bílé Podolí 3:1 (0:0)

Za krásného počasí a před úctyhodnou diváckou kulisou (přes 300 diváků!) se odehrálo derby sousedů nejen geografických, ale i tabulkových. Díky výhře 3:1 se domácí dostali o jeden bod před Kobylky.

V prvním poločase se hrálo hlavně mezi vápny, diváci moc střeleckých příležitostí neviděli. Jako první zahrozili domácí, ale střelu z vápna Dastych dokázal zkrotit. Na druhé straně Šindelář moc práce neměl - střela Štočka šla vedle, stejně jako hlavička Švadlenky. Největší šanci prvního poločasu měli Podolští ve 30. minutě: Štočkův roh prodloužil Weinlich na zadní tyč, kde na míč před odkrytou bránou těsně nedosáhl Jelínek. Poločas tak skončil bez branek.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté a v 54. minutě se dostali do vedení: Petrův trestný kop z 20 metrů zeď tečovala do protipohybu brankáře - 1:0. O 10 minut později to bylo už o dvě branky: Tomíšek byl u míče dříve než brankář Dastych a následný kontakt posoudil rozhodčí jako penaltový faul - 2:0. Podolští mohli odpovědět v 70. minutě, kdy po centru Švadlenky zakončoval nůžkami Weinlich, dokonce překonal Šindeláře, ale na brankové čáře stihl míč vyhlavičkovat obránce. Místo snížení však přišel třetí gól v síti hostů: volný Nesládek neměl problém dorazit do prázdné brány míč po střele, kterou k němu vyrazil Dastych - 3:0. Podolští se snažili alespoň o čestný úspěch, ale Kubátův pokus z vápna, ani Švadlenkův pokus z úhlu, který skončil na tyči, ke snížení nevedl. Až v 85. minutě zahráli domácí ve vápně rukou a následnou penaltu proměnil Fejfar - 3:1. Místo závěrečného tlaku Kobylek však přišel konec zápasu odpískaný v 86. minutě! Zápas tak skončil výsledkem 3:1. 

Vyrovnané utkání rozhodla první branka - pokud by se jako prvním podařilo skórovat hostům, určitě by na body dosáhli. Domácí však díky větší bojovnosti a lepší efektivitě v zakončení vyhráli zaslouženě. Kobylky tak nedokázaly odčinit domácí porážku z minulého kola a kvůli dalšímu zápasu bez bodu se propadly v tabulce na 7. místo. V dalším kole se opět představí proti tabulkovému sousedovi - do Bílého Podolí přijede Městec Králové. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz Katka

Branky: 54. Petr, 64. z penalty a 76. Nesládek - 90. z penalty Fejfar. 

Sestava BP: Dastych - Radek Toman ml., Lukáš Toman, Šálený, Spáčil - Luboš Štoček ml. (70. Kupka), Pulkert, Fejfar, Weinlich (80. Kubát) - Tomáš Švadlenka, Jelínek.

Sestava Vrdy: Šindelář M. - Havránek, Tomíšek, Petr L., Růžička J. - Víšek (76. Vavřina), Růžička P., Rejthárek, Plašil (70. Šindelář J.), Petr T. (86. Šolta) - Nesládek (81. Tomek). Trenér David Plašil. 

Rozhodčí: Glogar - Paukner, Šesták. 

Zpět