Druhý poločas s Horušicemi se nepovedl

20.08.2012 20:40

Bílé Podolí - Horušice 4:3 (3:1)

Generálka na první zápas III. třídy se podolskému benagu povedla jen z poloviny - první poločas byl výkon nadějný, ve druhé půli hosté málem srovnali.

Za velkého vedra měli domácí jasnou taktiku - nechat běhat míč a unavit soupeře. To se poměrně dařilo a přišel i první gól, který však pro Jelínkův ofsajd nebyl uznán. Na druhé straně obrana nedůrazně pokryla centr z přímého kopu a hosté šli do vedení 0:1 (15. minuta). Plodnou pětiminutovku poté předvedli domácí. V 18. minutě Weinlich našel ve vápně Jelínka, který srovnal na 1:1. Ve 20. minutě Jelínek prošel do vápna a nabídl střeleckou pozici Kachmarskému, který nepohrdl - 2:1. A ve 22. minutě už to bylo o dvě branky, když na Švábův roh nejvýše vyskočil Jelínek - 3:1. Do poločasu dali domácí ještě jeden gól, ale pro faul na brankáře nebyl uznán (viz video), na druhé straně vykopával míč z prázdné brány Fejfar.

Druhý poločas začali domácí náporem a Štoček z vápna technickou střelou zvýšil na 4:1. V 60. minutě byl ve vápně faulovaný Šváb, ale nařízenou penaltu Kupka kopnul pánubohu do oken (viz video). Od té doby jakoby na domácí padla deka a začali dělat chyby v obraně, čehož hosté využili ke snížení (4:2), ale i v útoku, když z šesti vypracovaných vyložených šancí žádná v bráně neskončila. V 80. minutě Horušice snížily na rozdíl jediné branky, když využily zmatků v podolské obraně - 4:3. Zápas tímto výsledkem skončil.

V prvním poločase se na fotbal dalo koukat, benagu se dařila kombinace a ve vápně hostů bylo rušno. Ovšem od 60. minuty připomínal vývoj utkání zápas se Sedlecí, kdy mužstvo také po neproměněné penaltě psychicky odešlo a dovolilo soupeři skórovat. Proti Hlízovu už bude potřeba vydržet celých 90 minut. Hraje se v neděli od 17 hodin v Bílém Podolí.

Fotogalerie: FC BP - Horušice

Branky FC: 18. a 22. Jelínek, 20. Kachmarskyy, 48. Štoček

Sestava: Veselý - Jansa, Jakub Fejfar, Kupka, Heřmanský - Jelínek, Chmelař, Šváb, Radek Toman, Weinlich - Štoček, Kachmarskyy, Novák. Střídání hokejově.

Video:

neuznaný gól

neproměněná penalta

Zpět