Důležité tři body s Kondrací znamenají vítězný vstup do jara

25.03.2012 20:27

Bílé Podolí - Kondrac 2:1 (1:1)

Do Bílého Podolí přišlo jaro, a to jak počasím, tak výsledkem 14. kola I.B třídy. Ačkoli diváci příliš fotbalové krásy neviděli, mohli se po konečném hvizdu radovat ze tří bodů a zároveň rychle spěchat na druhý poločas derby pražských S, které kdosi chytře naplánoval na čtvrtou hodinu.

Domácí byli na první jarní boj o body natěšení, první poločas začali tlakem. V 9. minutě Toman překonal brankáře, toho však zastoupil obránce a vykopl míč z prázdné brány. V 10. minutě se domácí radovali - po Antošově centru vstřelil Švadlenka svůj první gól za áčko - 1:0. I další šanci měli domácí - ve 26. minutě centroval Svoboda, Trpišovský hledal Švadlenku, ale brankář dobře zasáhl. Ve 27. minutě našel Antoš z rohu na zadní tyči Semínka, který z úhlu trefil jen boční síť (viz video). Ve 35. minutě mohl zvýšit Semínko, který hlavou zamířil pod břevno, ale obránce opět zastoupil brankáře (viz video). Místo klidného odchodu do kabin však ve 43. minutě přišel pro domácí šok - trestný kop z 30 metrů propadl Beranovi pod tělem a hosté vyrovnali na 1:1.

Ve 47. minutě centroval Antoš z trestného kopu, ale obrana si poradila (viz video). Druhý poločas se hrálo od vápna k vápnu, šance nepřicházely a pokud si domácí nahráli několikrát po sobě, přišel nedovolený zákrok soupeře. Až v 69. minutě vysunul Šálený Trpišovského, který mohl z dobré pozice zakončovat, ale akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Antoše a Podolští vedli 2:1 (viz fotogalerie)! Zbytek zápasu byl nervózní, Podolští bránili hubený náskok, ale hosté si vyloženou šanci na vyrovnání nevypracovali.

Po konečném hvizdu se domácím hodně ulevilo. Ačkoli výkon nebyl z nejlepších, tři body se počítají a do Chocerad se pojede ve větší pohodě. V tabulce jsou Podolští na 10. místě se ziskem 16 bodů, na sestupovou pozici mají stále náskok jediného bodu. V Choceradech se hraje v neděli v 16:30, odjezd z Bílého Podolí je ve 14:30 od KD. 

Branky: 10. Švadlenka, 69. Antoš - 43. Linhart

Fotogalerie: FC BP - Kondrac

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Michal Semínko, Mužátko, Svoboda (66. Štoček) - Josef Fejfar, Antoš (88. Spáčil), Zelený, Trpišovský (72. Jelínek) - Šálený, Švadlenka

Tabulka: A - tým

Video:

šance Michala Semínka

další šance Michala Semínka

trestný kop Jiřího Antoše

Zpět