Jeden bod z Třebovle je pro Kobylky málo

26.08.2012 10:27

Třebovle - Bílé Podolí 2:2 (0:2)

Na první mistrovský zápas do Třebovle odjeli Podolští bez několika hráčů - Zelený si v Malešově zlomil zápěstí, Antoš si v tomtéž zápase natáhl sval, dále chyběli Jelínek a Trpišovský. Nastoupit mohl Josef Kraus, jenž přišel na hostování z Malína.

V prvním poločase se do první šance dostali domácí, kteří využili chyby ve středu pole, ale střela šla těsně vedle. Potom vzali otěže do svých rukou hosté a vytvořili si územní převahu. Na domácí bránu létaly centry, střely, ale obrana zatím odolávala. Ve 30. minutě chytře rozehrál Štoček přímý kop na Fejfara, který pronikl do nezformované obrany. Jeho centr brankář vyrazil z vápna ven, čímž míč krásně "nalil" Štočkovi, který z voleje trefil přesně k tyči - 0:1. Ve 33. minutě míč středem provedl Šálený, předložil jej ideálně Fejfarovi. Ten ještě udělal kličku ležícímu obránci a neomylně prostřelil brankáře - 0:2 (viz fotogalerie). V tu chvíli to vypadalo na jasnou záležitost - na hřišti hrálo jen jedno mužstvo a bylo vidět, že se Podolští fotbalem baví. Do poločasu však přišlo varování, když ve 40. minutě utekli hosté a střela ze strany na zadní tyč šla těsně vedle. Poločas skončil 0:2.

Kam se v druhé půli vytratil výborný výkon hostů je těžké odhadovat. Místo kombinace po zemi byly k vidění nakopávané míče, mnoho osobních soubojů a mnoho nepřesností. Přesto mohli Podolští přidat třetí gól, ale nespočet střeleckých pokusů končil mimo tři tyče (Čakovský, Šálený, Štoček, Semínko, Švadlenka). Asi největší šancí hostů v druhé půli byla hlavička Semínka v 62. minutě, která šla jen do boční sítě (viz video). A tak uděřilo na druhé straně. V 65. minutě Červinka ještě stačil vyrazit střelu k tyči na roh, ale v 69. minutě propadl míč z autového vhazování přes dva obránce až před domácího útočníka a jeho kontakt se Svobodou rozhodčí posoudil jako penaltový. Domácí snížili a Podolští se začali strachovat o výsledek. V 78. minutě mohl uklidnit hosty Čakovský, který střílel z úhlu na přední tyč, ovšem brankář vyrazil na roh. V 83. minutě bylo vyrovnáno - podobně jako v prvním poločase Štoček trefil odražený míč zpoza vápna domácí hráč dělovkou k tyči - 2:2. Minutu na to vyhlavičkoval Šáleného pokus mířící do brány obránce na roh, a tak se body dělily za remízu 2:2.

Před zápasem v Třebovli bychom bod brali, na utkání se však musíme dívat tak, že jsme dva ztratili. Na jaře jsme takové zápasy odehráli tři (vedeme o dva góly a zápas skončí remízou - Chocerady, Sázava, Zdislavice), letos začínáme úplně stejně. Na druhou stranu bod z venku je plusový bodík v tabulce pravdy, který pokud potvrdíme doma se Sadskou, dal by se pokládat vstup do soutěže za úspěšný. Sadská ovšem v prvním kole doma prohrála a ztracené body bude chtít vybojovat v Bílém Podolí (viz výsledky.com). Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: Třebovle - FC BP

Branky: 30. Štoček, 33. Fejfar - 69. Hromádko z penalta, 83. Pop

Sestava FC: Červinka - Kraus, Lukáš Toman, Semínko, Svoboda - Josef Fejfar, Mužátko, Štoček (85. Spáčil), Čakovský - Šálený, Švadlenka.

Sestava Třebovle: Pokorný - Němec, Řádek, Richter, Roule (55. Andrašík) - Vnuk, Vejprava, Dušek, Batelka - Hromádko, Pop.

Rozhodčí: Vyhnal Karel - Zubková Evženie, Malý Milan.

Video:

šance Semínka v 62. minutě

penalta domácích v 69. minutě

Zpět