Jezdit do Sokolče je ztráta času, áčko opět dohrávalo o deseti

03.04.2019 11:14

Sokoleč - Bílé Podolí 2:0 (1:0)

Na půdu druhé Sokolče jeli Podolští po vyhraném domácím utkání se Škvorcem s cílem bodovat a potvrdit tak dobrý vstup do jara. Bohužel, jako již tradičně proti tomuto soupeři, vstoupily do hry vnější vlivy, proti kterým se těžko na hřišti bojuje.

Hosté od začátku hráli ze zabezpečené obrany a čekali na rychlé brejky nebo standardní situace. Domácí se dostali hned v úvodu k sérii standardních situací, které vycházely z velmi přísného metru rozhodčího Zuskina. Bohužel tento metr platil jen na jednu stranu, a tak zatímco Podolští schytali hned v úvodu několik žlutých karet, tak sokolečské zákroky zůstaly nepotrestané. V 10. minutě signalizoval hlavní rozhodčí aut pro hosty, kteří se přesouvali na soupeřovu polovinu, ale k jejich překvapení vzali míč domácí a postupovali do otevřené obrany, kde nahrávku před odkrytou bránu proměnil Kučera - 1:0. Kdo si myslel, že se situace uklidní, ten se mýlil: ve 29. minutě dostal Pulkert za běžný souboj ve středu hřiště druhou vymyšlenou žlutou kartu a Podolští museli více než hodinu dohrávat v deseti. Navíc veškeré pokusy o útoky hostí spolehlivě likvidoval pomezní rozhodčí Braunšvejk, který měl nad hlavou praporek pro znamení ofsajdu preventivně při každé přihrávce v okolí velkého vápna domácích. Poločas tak skončil výsledkem 1:0.

Ve druhé půli pokračovala pro diváky totální nuda - hosté věděli, že o cokoli se pokusí směrem dopředu, bude jim absolutisticky zakázáno a domácí se nikam nehnali s pocitem vedení a tří bodů v kapse. Kobylkám stačilo pohlídat tvořivé záložníky Auera s Kozlem, kteří směrem dopředu nic nevytvořili. Při šancích Sokolče se dvakrát vyznamenal Dastych, když kryl hlavičku i následnou dorážku z bezprostřední blízkosti a jednou mu také pomohlo břevno po centru z dalšího vymyšleného trestného kopu. Na druhé straně po pěkné kombinaci zakončoval Švadlenka, ale jeho střelu zblokovala obrana na roh. Fauly domácích v blízkosti pokutového území zůstávaly přehlíženy, a tak vlastně všechny aktéry zápasu vysvobodila druhá branka domácích po nepovedené střele z vápna, která zamířila k v ofsajdu stojícímu Kučerovi, který do protipohybu brankáře upravil na konečných 2:0. Plán domácích uběhat oslabené, ale dobře fyzicky připravené Kobylky sice nevyšel, přesto ze zápasu vyšli vítězně za výhru 2:0.

Rozhodčí totálně zápas zkazili, ani domácí hráči neměli z takové výhry moc velkou radost. Diváci se těšili na fotbalovou bitvu druhého s pátým celkem tabulky, ale frustrace Sokolče z podzimní prohry byla zřejmě tak velká, že nechtěla připustit jakoukoli pochybnost o tříbodové výhře v odvetě. Místo důkazu o výjimečné individuální nadvládě přišel důkaz o jiné nadvládě, která je dosti pokleslá od ideálů čestně bojujícíh soupeřů. Je to smutné, ale jak už bylo zmíněno - tato situace se každoročně opakuje a vlastně vůbec není překvapením, že došlo na nefotbalové praktiky. Kobylky jednoduše hodí bezvýznamný zápas za hlavu a budou sledovat zákulisní boj Sokolče a Hlízova o první místo z klidného středu tabulky. V příštím kole přijede do Bílého Podolí zajímavější soupeř - Sázava. Hraje se tradičně v sobotu v 16:30.

Fotogalerie: odkaz Domča

Branky: 10. a 82. Kučera.

Sestava BP: Dastych - Skala, Šálený, Lukáš Toman, Kupka - Fejfar, Pulkert, Kubát (81. Luboš Štoček ml.), Chmelař (46. Jakub Šejvl) - Tomáš Švadlenka, Weinlich.

Sestava Sokoleč: Shokodko - Fink (39. Čáp, 68. Müller), Šťastný, Suchánek, Trumpus (79. Šebor) - Půlpán, Kozel, Kučera, Hlavatý - Auer, Svoboda.

Rozhodčí: Zuskin - Šnýdr, Braunšvejk.

 

Zpět