Kobylkám stačil v Hlízově jediný gól na překvapivé tři body

14.04.2018 20:31

Hlízov - Bílé Podolí 0:1 (0:1)

V zápase na půdě lídra soutěže Kobylky neměly co ztratit. Jenže propastný dvaatřicetibodový rozdíl v tabulce nakonec nenarostl - naopak se o tři body snížil, protože se hosté postarali o jedno z největších překvapení v průběhu celé soutěže.

Od začátku zápasu bylo jasné, že tempo hry budou udávat Hlízovští a hosté budou čekat na brejky. Přechod do útoku domácích však nebyl tak přímočarý a Podolští stačili pokrývat finální přihrávky. Brankář Dastych měl práci hlavně při standardních situacích, kdy boxoval několik nepříjemných centrů z rohů nebo trestných kopů. V 15. minutě mu s Maxovou hlavičkou pomohl na brankové čáře Weinlich. Také hosté zahrozili, ale Špitálník mířil jen do brankáře. Následovaly dvě střely z hranice vápna, které Dastych pohotovými zákroky vyřešil. Na druhé straně sebral Vavřina několik nadějně vyhlížejících centrů, ale ve 25. minutě inkasoval: Weinlich svůj průnik po levé straně zakončil prudkou polostřelou - polocentrem, brankář míč vyrazil ke Špitálníkovi a právě exhlízovský kanonýr zařídil překvapivé vedení Kobylek 0:1. Podolští se dostali do hry a ohrozili bránu častěji, ale Fejfarovy trestné kopy narozdíl od minulého zápasu mezi tři tyče nemířily, stejně tak několik rohů zůstalo nevyužito. Do kabin se šlo za jednobrankového vedení hostů.

Podolští věděli, že Hlízov dokáže ve druhých poločasech výrazně své soupeře přehrát, proto se nechtěli soustředit jen na defenzivu - v 50. minutě nadělal brankáři problémy při rozehrávce Švadlenka a následně Čakovský chytře zkoušel lobem ze 40 metrů trefit odkrytou bránu, ale minul. Na druhé straně přišel tlak Hlízova a asi největší šance na vyrovnání, jenže Dastych Křelinovu střelu skvěle vyrazil a následná Výborného dorážka z 10 metrů se do brány nevešla. Podolští přežili klinickou smrt ještě jednou - po rohu v 80. minutě mířila hlavička jen těsně nad břevno. Podolští se dostávali k zakončení sporadicky - Fejfarovu přízemní střelu k tyči brankář chytil. Domácím v závěru nepomohlo ani velké množství standardních situací, které obrana v čele s Dastychem zvládla odvrátit. Rozhodnout mohl v 89. minutě Netáhlo po rychlém protiútoku, ovšem v nadějné pozici trefil jen brankáře. Skóre se už nezměnilo a Podolští si ze sledovaného derby odvezli všechny body!

Důležité bylo, že Podolští stačili se soupeřem běhat celý zápas, přestože se hlavně ve druhé půli s míčem moc nepotkali. Výhra byla trochu šťastná, protože domácí několik šancí i díky skvěle chytajícímu Dastychovi neproměnili. Na druhou stranu žádný velký kolotoč se nekonal, tlak Hlízova byl spíše platonický a udržet jednogólové vedení se nakonec podařilo. Tři body jsou velkým povzbuzením do záchranářských bojů, které Kobylky čekají v dalších kolech - třeba už za týden doma s Bečváry. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz, odkaz

Branka: 25. Špitálník.

Sestava FC: Dastych - Jakub Fejfar, Kupka, Šálený, Weinlich - Čakovský, Josef Fejfar, Pulkert, Chmelař (54. Vítek) - Tomáš Švadlenka (87. Netáhlo), Špitálník (74. Hájek).

Sestava Hlízov: Vavřina - Tomíšek, Šťastný (81. Navrátil), Linhart, Šváb M. - Šváb T. (53. Křelina), Růžička, Židík (53. Kovařík), Výborný - Maxa, Šmidrkal (46. Růžička). Trenér David Linhart.

Rozhodčí: Nerad - Budil, Kaucký.

Zpět