Kobylky dokázaly otočit zápas s Jirny, ve druhém poločase předvedly koncert

16.09.2012 20:03

Bílé Podolí - Jirny B 4:3 (1:3)

Do Bílého Podolí přijel soupeř zvučného jména s několika posilami z áčka - kromě trojice Afričanů nastoupil také Jiří Vávra (viz odkaz) či David Zobek (viz odkaz).

Vstup do zápasu vyšel domácím na jedničku - Fejfar našel Jelínka, který rozvlnil síť hned v úvodní minutě - 1:0. Hosté se však nesložili a ve 23. minutě dokázali srovnat - proti hlavičce z malého vápna neměl Červinka šanci - 1:1. Ve 33. minutě předvedli hosté signál z trestného kopu - místo očekávané střely přišla nahrávka na hráče vedle zdi, který centroval pod sebe a "trefil" spoluhráče (viz video) - 1:2. Hosté byli na koni a jen díky výbornému zákroku Červinky vedli stále jen o gól. Ve 41. minutě však Jirny třetí branku přidaly po nedůrazu v obraně - 1:3.

Do druhé půle nastoupil úplně jiný tým - domácí se nechtěli smířit s průběžným stavem a hnali se za snížením. V 51. minutě se do gólovky dostal Jelínek, brankář vyrazil k Mužátkovi, ten však přestřelil. Stejný hráč se neprosadil ani v 55. minutě, když pálil do brankáře. V 66. minutě se parádní bombou pod břevno trefil Fejfar - 2:3. V 68. minutě měl další gólovku Mužátko, brankář však vyrazil na roh. V 75. minutě už bylo vyrovnáno - Antošova střela šla od tyče do brány - 3:3. V euforii hrající domácí chtěli víc než bod - Jelínkovu gólovku však výborným zákrokem brankář vyrazil a Švadlenkova dorážka šla vedle. V 84. minutě to přišlo - Fejfar vysunul Švadlenku a na jeho střelu byl brankář krátký - 4:3! V 87. minutě přidal Antoš pátý gól, ale pro údajný ofsajd neplatil. To však domácím radost nezkazilo a Kobylky slavily vítězství po parádním obratu z 1:3 na 4:3.

Velký dík patří také divákům, kteří i za nepříznivého stavu dokázali hráče hnát za vyrovnáním i za vítězným gólem. Společně s hráči si pak užili děkovačku (viz video). Velmi důležité tři body tak zůstaly v Bílém Podolí, které jich má na kontě 7. Hlavní je potvrzení vítězství ze Sadské a čistá hlava před dalším zápasem venku - tentokrát na půdě Ostré, která je s dvaceti góly suverénně nejproduktivnějším týmem soutěže. Pokud Kobylky předvedou podobný výkon jako ve druhém poločase s Jirny, můžou si troufnout Ostrou "přestřílet".

Fotogalerie: FC BP - Jirny B

Branky: 1. Jelínek, 66. Fejfar, 75. Antoš, 84. Švadlenka - 23., 33., 41.

Sestava FC: Červinka - Kraus, Semínko, Šálený, Lukáš Toman - Josef Fejfar, Antoš, Trpišovský (79. Čakovský), Mužátko - Švadlenka, Jelínek.

Sestava Jirny: Rain - Kuétéguim, Šašek, Ludvík, Haviernik L. - Haviernik D., Lernchi, Bílek, Zoubek - Mbah, Beran. Střídali: Vávra, Vitvera, Barták. 

Rozhodčí: Lafek - Meščan, Kuka

Video:

gól hostů na 1:2

závěrečná děkovačka s diváky

Zpět