Kobylky i díky dvěma penaltám porazily Jirny a připsaly si třetí jarní domácí vítězství

21.04.2014 14:09

Bílé Podolí - Jirny B 3:0 (2:0)

Domácí hráči mají proti Jirnám o motivaci vždy postaráno. Jirny jsou zvyklé na vítr v zádech, ovšem tentokrát se pískala rovina a to bylo hostům proti srsti. Podolští herně příliš nepřesvědčili, ovšem bojovností dokázali i potřetí na jaře doma vyhrát a připsat si důležité tři body.

Hned ze začátku se Podolští vydali do útoku: Šálený byl faulovaný, Šimonův trestný kop odvrátila obrana na roh, po něm vznikla ve vápně trma-vrma, Toman vypíchl míč obránci, který jej fauloval a pískala se penalta. Semínko poslal brankáře na druhou stranu - 1:0. I nadále byli domácí aktivnější a nutili aktivním napadáním obránce hostů k chybám v rozehrávce. V 10. minutě získal míč Trpišovský a vysunul do šance Švadlenku, jehož střela šla těsně nad bránu. V 15. minutě poprvé zahrozili Jirny, ale střelu Dubského z vápna Nečas bez problémů lapil. Ve 20. minutě dlouhý Nečasův výkop prodloužil Švadlenka, Semínko střílel k tyči a Přibyl konečky prstů vyrazil na roh. Ve 24. minutě už domácí zvedali ruce, ale Čakovského hlavičku z brankové čáry odvrátil stoper Ondrejčík (viz video). Ve 28. minutě se už domácí dočkali - Haviernik zbytečně v rohu vápna fauloval Švadlenku a nařízenou penaltu proměnil Šimon, i když tentokrát Přibyl směr střely vystihl (viz video) - 2:0. Ještě do poločasu mohl zvýšit Semínko, ale jeho střelu z 10 metrů dokázala obrana ztečovat na roh. Hosté se do zakončení nedostali a poločas skončil vedením podolských fotbalistů 2:0.

Druhá půle byla ve znamení bránění náskoku. Jirny držely míč a snažily se o kombinaci, ale do vápna je Podolští nepouštěli. Ani na druhé straně se z několika brejkových situací zakončit nepodařilo. Zápas definitivně rozhodla 70. minuta - Švadlenka vybojoval míč pro Semínka, který sám před brankářem nezaváhal a střelou k tyči zvýšil na 3:0. V další šanci mohl zakončovat před vyběhnutým Přibylem Šálený, ale místo střely ještě nahrával před bránu, kde obránci míč odkopli. Na druhé straně se musel Nečas ohánět, aby udržel čisté konto, ale proti Haviernikovi uspěl a jeho střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil (viz video). Skóre už se nezměnilo, závěr přinesl jen několik žlutých karet na obou stranách a podolští fotbalisté si s diváky užili vítěznou děkovačku (viz video).

Díky třem bodům se Kobylky opět přiblížily záchraně, aktuálně mají na 9. místě 22 bodů a 12 bodů náskok na sestupové pozice. Do konce soutěže však zbývá ještě 8 kol a to je celkem 24 bodů ve hře. Soupeři v dolní polovině tabulky také bodují - vyhrála Sadská, Býchory i Břežany, schyluje se k napínavému závěru jara! Další velmi důležitý zápas o záchranářské body je na programu už tuto sobotu - Bílé Podolí zajíždí na půdu zatím posledního celku tabulky Ratboře. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Jirny B

Branky: 2. z penalty a 70. Semínko, 28. z penalty Šimon.

Sestava FC: Nečas - Mužátko, L. Toman, M. Šváb, Svoboda - Čakovský (71. Chmelař), Šálený, Trpišovský (71. Brunclík), Šimon - T. Švadlenka, Semínko (77. Kupka).

Sestava Jirny: Přibyl - Jakl, Ondrejčík, Horáček, Topol, Dubský, Verner, Slabý, Havierník, Jandzik, Vandas.

Rozhodčí: Šnýdr Miroslav - Zuskin Petr, Tichý Lukáš.

Diváků: 80.

Video:

šance Milana Čakovského

proměněná penalta Pavla Šimona

šance hostů

vítězná děkovačka s fanoušky

Zpět