Kobylky jsou k nezastavení, porazily také Poříčany

06.05.2013 09:00

Bílé Podolí - Poříčany 1:0 (1:0)

V sobotu přijelo do Bílého Podolí mužstvo Poříčan, plné vysokých a urostlých hráčů. Naopak na domácí straně z různých důvodů chyběli Kraus, Jelínek, Trpišovský a Zelený, navíc souběžně hrálo béčko, které mělo také problémy s absencemi. Na dobře organizovanou hru Bílého Podolí a na výborně chytajícího Nečase si však hosté nepřišli ani jednou! Švadlenkova trefa tak rozhodla o třech bodech pro domácí.

Zápas začali lépe domácí, v 6. minutě střílel Mužátko po Fejfarově přihrávce, brankář Hlavatý vyrazil. V 8. minutě centroval Šváb a Chmelař se dostal k hlavičce, ta šla těsně vedle. V 16. minutě pálil po Čakovského centru z voleje Fejfar, ale ani on nezamířil mezi tři tyče, stejně jako ve 21. minutě. Ve 29. minutě domácí rozehráli krásnou akci - Čakovský si vyměnil míč s Chmelařem a vysunul Švadlenku, který si vychutnal brankáře lobem - 1:0. Ve 33. minutě se připomněli také hosté, ale trestný kop z 25 metrů šel vedle. Ve 38. minutě mohlo být vyrovnáno - vyloženou šanci ovšem hosté poslali do tyče. Ve 42. minutě přišel další trestný kop z nebezpečné vzdálenosti, ovšem Nečas si poradil a Podolští v poločase vedli 1:0.

Do druhé půle hosté vlétli a ve 48. minutě vytvořili závar, ze kterého zakončili těsně vedle. V 52. minutě Nečas nebezpečnou střelu vyrazil na roh. V 54. minutě na druhé straně střílel Fejfar, ale brankář chytil, stejně jako v 57. minutě Švadlenkovu ránu. V 67. minutě mohl pojistit náskok Štoček po přímém kopu z 25 metrů, ovšem míč šel těsně vedle. Hosté se nadechovali k závěrečnému náporu a v 73. minutě se vyznamenal Nečas, který vyrazil dobře kopnutý trestný kop z 25 metrů. V 76. minutě utekli domácí útočníci do brejku, Švadlenka vybídl Šáleného, ale ten z voleje bránu netrefil. Na druhé straně se hosté dostali do gólovky, ovšem Nečas byl proti. Nejlepší zákrok si však domácí brankář nechal na 88. minutu, kdy gólovou střelu mířící do šibenice vytáhl na roh. Domácí tak uhájili tři body za vítězství 1:0.

Podolští se díky třem bodům bezpečně zachránili již 6 kol před koncem. V podivně vedeném zápase si museli poradit nejen s výškovou převahou hostů, ale i s podezřele vysokým počtem standardních situací nařízených proti domácím. Tepovou frekvenci domácích fanoušků rozhodčí sice vyhnali na vysokou úroveň, ovšem hráči FC vše ustáli s grácií a zaslouženě si připsali tři body, které oslavili společně s fanoušky tradiční závěrečnou děkovačkou.

Fotogalerie: FC BP - Poříčany

Branky: 29. Švadlenka

Sestava FC: Nečas - Lukáš Toman, Michal Semínko, Štoček, Mužátko - Chmelař, Josef Fejfar, Tomáš Šváb, Čakovský - Šálený, Švadlenka.

Sestava Poříčan: M. Hlavatý - Hříbal (46. Böhm), Margolius, Touš, Holler (75. Sedláček) - J. Hlavatý, Bobek, Dvořák, Kozlíček - Mrázek (65. Koula), Puk.

Rozhodčí: Petýrek - Soběslav, Chrudimský.

Diváků: 50

Video:

vítězná děkovačka

Zpět