Kobylky jsou zpět na vítězné vlně, z Loučně přivezly tři body

21.05.2017 14:37

Loučeň - Bílé Podolí 1:2 (1:1)

Před výjezdem do Loučně měli Podolští mírné obavy, protože domácí čtyřikrát v řadě zvítězili, naposledy v Milovicích. Podolští sice přerušili pětizápasovou sérii bez bodu v minulém kole proti Tupadlům, ale do Loučně odjížděli bez Semínka, Vamberského, Jelínka a Čakovského. Navíc Josef Fejfar nastupoval pod antibiotiky a zcela fit nebyl ani brankář Aleš Beran. Jenže možná právě proto se podolští hráči semkli a vyhecovali k výbornému výkonu, který ve výsledku znamenal import všech tří bodů do Bílého Podolí.

Přitom vstup do utkání se tentokrát Kobylkám nepovedl a hned v první minutě musel Beran předvést své umění proti střele z vápna. Na druhé straně zkoušel štěstí Štoček, ale mezi tři tyče se jeho střela nevešla. V 10. minutě se dostal k hlavičce Kupka, ovšem Lorence nepřekvapil (viz video). Šance se střídaly na obou stranách, ale první gólová přišla až po půlhodině hry - Švadlenka postupoval sám na brankáře, jenže klička vracejícímu se obránci mu nevyšla a k zakončení nakonec nedošlo. Za minutu už se kopal roh na druhé straně a míč poskočil po břevně (viz video). O další minutu později přišla série prohraných soubojů na straně hostů a domácí se dostali do přečíslení, které do prázdné brány uklidil Štěpánek - 1:0. To byla opravdu krásná akce, hosté bohužel jenom přihlíželi. Naštěstí se ještě do poločasu podařilo vyrovnat a i tato branka stála za to - Šáleného centr do vápna obrana sice odvrátila, ale hostující stoper se dostal k druhému centru, kterým už neomylně našel hlavu Švadlenky. Brankář neměl šanci (viz video) - 1:1. Remízový stav vydržel až do poločasu.

Podolští nevěděli, jak dlouho fyzicky vydrží, ale určitě se nechtěli věnovat jen bránění - důkaz o tom přinesla 54. minuta, kdy Pulkert jen těsně nedosáhl na míč při velkém závaru ve vápně domácích. Loučeň také měla šance - Beran musel být na pozoru v 63. minutě, kdy vyrazil nebezpečnou střelu. Při další šanci domácích hlavičkoval Štěpánek nad bránu (viz video). V 70. minutě Podolští udeřili - trestný kop Švába vyrazil Lorenc mimo vápno, kde po kombinaci Hájka s Vítkem přišel centr do vápna, který Kupka prodloužil na Pulkerta, ten byl u míče dříve než brankář a následný centr Netáhlo poslal hlavou do sítě (viz video) - 1:2! Domácí se nemohli dostat do tlaku za vyrovnáním, naopak Podolští hrozili z brejků. Uklidnit Kobylky mohl Jakub Fejfar, který svým bodlem z vápna nadělal Lorencovi velké starosti, ale domácí brankář nakonec ustál i dorážku. V 85. minutě přišla největší šance domácích na vyrovnání - za obranou se zjevil Vlasák, jehož pumelici z voleje zastavilo břevno! V závěru ještě domácí zahráli malou domů, ale následný nepřímý kop napálil Švadlenka jen do brankáře (viz video). Hosty to mrzet nemuselo, z Loučně vezou tři body za vítězství 2:1.

Utkání se hrálo na pěkném hřišti, obě mužstva chtěla hrát fotbal a také rozhodčí přispěli k rychlému spádu zápasu - hlavní sudí Fligr sice pouštěl některé hraniční zákroky, ale na obě strany stejně, takže si nikdo nemohl stěžovat. Zápasu by spíše slušela remíza, ale Podolští ukázali vůli po vítězství, když otočili druhý zápas v řadě z nepříznivého stavu a připsali si tři body. Celkem jich je 31 a závěr soutěže mohou hrát Kobylky v klidu. Hlavním cílem je mít radost z fotbalu a zkusit potěšit také vytrvalé podolské fanoušky, kteří za mužstvem stáli, i když se nedařilo. V dalším kole Podolští hostí Pátek, hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 33. Štěpánek - 39. Švadlenka, 70. Netáhlo.

Sestava FC: Beran - Josef Fejfar, Šálený, Šváb, Kupka - Hájek, Švadlenka, Netáhlo, Pulkert - Vítek, Štoček (75. Jakub Fejfar). 

Sestava Loučeň: Lorenc - Holler, Špalda (46. Krupička), Gregar, Poulíček, Prisčák, Holánek (70. Vlasák), Štěpánek, Holub, Bašus, Mareš (65. Šulc).

Rozhodčí: Fligr Lukáš - Trumpus Zbyněk, Kinčl Vlastislav.

Video:

šance Jaromíra Kupky

závar ve vápně domácích

břevno domácích

gól Tomáše Švadlenky

šance domácích

gól Marka Netáhla

nepřímý kop hostů

Zpět