Kobylky nepotvrdily vítězství z venku a doma Lysé odevzdaly všechny body

09.10.2016 20:05

Bílé Podolí - Lysá nad Labem 1:3 (1:2)

Po výhře v Liblici očekávali fanoušci i samotní hráči domácí potvrzení v utkání proti Lysé. Podolští sice dobře začali, ale soupeř skóre otočil a ve druhé půli prakticky nepustil Kobylky do šance na vyrovnání, naopak sám z brejku rozhodl třetím gólem.

Podolští nastoupili zakřiknutě a hned v úvodu mohli inkasovat, když po několika nedůrazných odkopech obrany zakončovali hosté z 10 metrů - naštěstí Berana na brankové čáře zastoupil Semínko a udržel bezbrankový stav. Na druhé straně po akci Vítka se Švadlenkou brankář míč vyboxoval mimo vápno. Ve 23. minutě šel míč po ose Svoboda - Šváb k zakončujícímu Vítkovi, který přehodil vyběhnuvšího Rathouského - 1:0. Ve 26. minutě bylo vyrovnáno a šlo o velmi hloupý gól - Svoboda nemohl dohrát souboj u lajny kvůli svalovému zranění, Beran nedosáhl na odražený centr a v následné skrumáži dostal míč za brankovou čáru vleže Sosnovský - 1:1. Svoboda musel střídat a Podolští přeskupili hru, jenže než se stačili správně postavit, přišel centr z levé strany a hlavička Hankeho - 1:2. Podolští se už do poločasu z otočení skóre nevzpamatovali a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Domácí samozřejmě chtěli vyrovnat, ale ve druhé půli si vypracovali jedinou gólovou šanci - v 56. minutě prodloužil Švadlenka dlouhý aut na Vítka, po jehož přiťunutí pálil Kupka těsně nad bránu. Podolští se snažili, ale kombinace jim vázla a náznaky šancí končily ještě před finální fází - jako v 62. minutě, když Hájkův ostrý centr jenom prolétl malým vápnem, nebo v 66. minutě, kdy se Švadlenka po spolupráci se Semínkem sice dostal do zakončení, ale brankář v klidu zasáhl. Stejně v klidu mohl být Beran v 69. minutě po střele z vápna. Horší to bylo v 75. minutě po dlouhém autu, který doskákal až na penaltu, ale Sosnovský naštěstí mířil vedle. V 80. minutě však hosté další šanci využili - po průniku z poloviny hřiště postupoval z úhlu sám na bránu Kubín, který střelou k tyči definitivně rozhodl - 1:3. Podolští neměli sílu ani kvalitu na zvrat, tři body bere Lysá.

Podolští doma podruhé odevzdali body soupeři, přestože v obou případech šlo o hratelné celky a minimálně remíza se v zápase dala uhrát. Kobylky tak zůstávají na devíti bodech, které zkusí rozmnožit v derby na hřišti Tupadel. Hraje se v neděli od 16 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 23. Vítek - 26. Sosnovský, 31. Hanke, 80. Kubín.

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Semínko, Svoboda (30. Lukáš Toman) - Vítek, Netáhlo, Josef Fejfar, Hájek (86. Doubek), Martin Šváb - Tomáš Švadlenka.

Sestava Lysá: Rathouský - Ježek, Novák L., Kubín, Kříž (79. Kodeš), Novák D., Urban, Poborský, Růžička (87. Šnajdr), Sosnovský, Hanke (63. Horváth).

Rozhodčí: Novotný Václav - Chrudimský Jan, Petýrek Václav.

Diváků: 55.

Zpět