Kobylky po pěti porážkách konečně berou tři body, doma porazily Tupadly

16.05.2017 19:35

Bílé Podolí - Tupadly 3:1 (1:1)

Po sedmizápasové bodové šňůře z konce podzimu a začátku jara přišla pětizápasová šňůra bez bodu, kterou Kobylky přerušily až v derby proti Tupadlům. Hosté šli sice do vedení, ale Podolští ještě do poločasu vyrovnali a po změně stran dvakrát udeřili proti deseti.

Podolští na svého soupeře vlétli a hned v 1. minutě Semínko ve vápně těsně nedosáhl na centr a v pokračující akci Jelínek zakončil vedle Remešovy brány. Ve 3. minutě měl šanci Vítek, jenže ani on z nadějné pozice bránu netrefil. A v 5. minutě pro změnu přestřelil po Štočkově centru Kupka. Domácí byli i nadále aktivní a hosté je zastavovali jen za cenu faulů, ale Štočkovy nadějné standardky se nepodařilo dotlačit do brány. Asi největší šanci měl po Štočkově rohu a Švadlenkově sklepnutí Kupka, ale hlavičku poslal opět nad bránu. A tak udeřilo na druhé straně - z první nebezpečné akce hosté odcentrovali, Chvátal hlavou vrátil míč na hranici vápna, kde ho ideálně trefil Kruml - 0:1. Podolští se však rychle vzpamatovali a ve 27. minutě dokázali srovnat skóre - Štočkovu standardku přiťukl Švadlenka Vítkovi, který zamířil pod břevno (viz video) - 1:1. Ve zbytku poločasu se hra vyrovnala a přišla už jen jedna šance na každé straně - hostující střelu srazila domácí obrana na roh, Vamberský v poslední minutě mířil vedle (viz video).

Také druhou půli začali aktivněji domácí - další Štočkovu standardku tečoval Švadlenka, ale Remeš míč vytáhl na roh (viz video). V 55. minutě Štoček s Pulkertem sehráli roh nakrátko, odvrácený centr vrátil hlavou Semínko, ale Jelínkův pokus vyhlavičkovala obrana (viz video). V 58. minutě Štoček napálil trestný kop jen do zdi. V 62. minutě zahrozili také hosté, ale Beran si poradil. Důležitý moment přišel v 66. minutě - Kavánek fauloval Štočka a za svůj šlapák dostal trochu přísnou druhou žlutou kartu, následovala červená. Tlak domácích pokračoval, jenže další tutovku zahodil Kupka, který z malého vápna napálil jen brankáře (viz video). Až v 73. minutě Podolští udeřili - Švábův roh poslal hlavou k tyči Semínko (viz video) - 2:1. Hosté mohli vyrovnat také z rohu, ale Chvátal mířil vedle Beranovy brány. V 80. minutě Kobylky opět skórovali po rohu - Pulkert připravil nezištnou přihrávkou šanci pro Netáhla, který si počínal chladnokrevně (viz video) - 3:1. Bylo rozhodnuto, další šance už nepřišly a domácí hráči si mohli užít po dlouhé době vítěznou děkovačku s diváky.

Díky třem bodům mají Kobylky náskok na sestupové pozice 14 bodů, což se pět kol před koncem rovná prakticky jisté záchraně. V samotném zápase byl průběh podobný jako v posledním domácím utkání s Liblicemi - Podolští měli velkou převahu a i tentokrát hodně šancí neproměnili, ale přesto tři branky vstřelili a zaslouženě získali tři body. Kobylky zkusí dobrý výkon zopakovat i v dalším kole na půdě Loučně, kde se hraje v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 27. Vítek, 73. Semínko, 80. Netáhlo - 21. Kruml.

Sestava FC: Beran - Vamberský, Šálený, Martin Šváb, Kupka - Semínko (75. Čakovský), Tomáš Švadlenka, Štoček (70. Hájek), Pulkert  - Vítek, Jelínek (67. Netáhlo).

Sestava Tupadly: Remeš - Pipek V., Semrád, Pipek D., Hudec - Kruml, Fuksa, Klička (58. Růžička), Kavánek - Chvátal (76. Krupička), Hašek (46. Koudelka).

Rozhodší: Prosr Tomáš - Chrudimský Jan, Petýrek Václav.

Diváků: 80.

Video:

šance Jaromíra Kupky

gól Davida Vítka

šance Davida Vítka

šance Tomáše Švadlenky

šance Libora Jelínka

další šance Jaromíra Kupka

gól Michala Semínka

šance hostů

gól Marka Netáhla

vítězná děkovačka

Zpět