Kobylky podlehly doma jedenácté Libici

13.10.2012 23:14

Bílé Podolí - Libice nad Cidlinou 1:2 (1:1)

Podolský FC v sobotu na svém hřišti přivítal mužstvo, kterému se dosud na hřištích soupeřů vůbec nedařilo. Bohužel domácí nenapodobili výkon z minulých domácích zápasů a soupeř si odvezl všechny body.

Úvodní půlhodina byla oboustranně opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu a míč se pohyboval od vápna k vápnu. Až ve 28. minutě udeřili domácí - Mužátko vysunul  Antoše, který si poradil se stoperem a střelou k tyči rozvlnil síť - 1:0. Domácí byli v této fázi lepší, ale druhý gól se jim přidat nepodařilo - dvě šance měl Kraus, ale hlavička po Svobodově centru šla nad a zakončení po trestném kopu Antoše brankář zlikvidoval. Ve 39. minutě o sobě dali vědět také hosté, ale hned to stálo za to - trestný kop z 18 metrů Nečas výborným zákrokem vyrazil. Ve 41. minutě bylo vyrovnáno - po závaru ve vápně se dostal k míči Beneš a z voleje trefil přesně - 1:1. Domácí už se viděli v kabině, ale mohlo být ještě hůře - ve 43. minutě po dalším trestném kopu z míč odrazil od břevna zpět do hry. Poločas tak skončil 1:1.

Druhý poločas začali lépe domácí, když po Jelínkově vysunutí pálil Antoš, ale brankář chytil. Hosté byli efektivnější v zakončení - v 56. minutě přizvedl trestný kop Šátek a hosté vedli - 1:2. Hrozící pohromu odvrátil Nečas v 62. minutě, kdy vyrazil střelu z hranice penalty na roh. V 66. minutě Švadlenkův centr umístil Antoš, brankář vyrazil a Jelínkova dorážka šla vysoko nad. Kobylky se hnaly za vyrovnáním, ale nechávaly otevřená zadní vrátka - po jednom z brejků hosté zakončili naštěstí jen do boční sítě. V 77. minutě Svobodův trestný kop skončil na zadní tyči. V 84. minutě po kontaktu Fejfara s protihráčem na hranici pokutového území rozhodčí odpískal penaltu, která však skončila na břevně a Podolští měli stále naději na vyrovnání. To bohužel nepřišlo a zápas skončil výsledkem 1:2.

Po Sadské je Libice už druhým týmem, který si z Bílého Podolí odvezl všechny body. Pokud chtějí Podolští zůstat v klidném středu tabulky, musí z následujících dvou utkání venku přivézt nějaké body, aby získali zpět doma prohospodařené body do tabulky pravdy. Hraje se v neděli od 15:30 v Tuchorazi a o týden později od 14:30 v Býchorech.

Branky: 28. Antoš - 41. Hanuš, 56. Beneš

Sestava FC: Nečas - Kraus (81. Zelený), Semínko, Mužátko, Svoboda - Chmelař, Antoš, Šálený, Josef Fejfar - Švadlenka (65. Trpišovský), Jelínek.

Sestava Libice: Jansa - Černý, Fořt, Novák, Hanuš - Kratochvíl, Kalina, Lambert, Kohoutek - Beneš, Šátek. Střídali: Faltýsek, Kučera, Pařízek.

Rozhodčí: Bekešský - Wolfram, Kratochvíl

Zpět