Kobylky podruhé za sebou udržely čisté konto a díky vítězství nad Břežany jsou blízko záchraně

19.05.2014 19:23

Bílé Podolí - Břežany II 4:0 (3:0)

Do Bílého Podolí přijely Břežany, jejichž jarní bilance naháněla hrůzu - 6 vítězství, 1 remíza a jen 1 prohra! Nakonec se ukázalo, že obavy byly zbytečné a Kobylky hlavně díky výbornému prvnímu poločasu vyhrály zaslouženě 4:0.

Za vytrvalého deště se Kobylky do svého soupeře pustili hned od první minuty a už ve 2. minutě šly do vedení - Brunclík po Fejfarově vysunutí poslal míč podél brankáře Krcha - 1:0. V 11. minutě mohlo být ještě veseleji, když Švadlenka šikovně přehodil brankáře, ovšem míč skončil těsně vedle tyče. Ve 12. minutě se už skóre měnilo - Šálený poslal míč za obranu, hosté přestali hrát, protože domácí útočníci byli v ofsajdové pozici, ovšem z druhé vlny nabíhající Brunclík ne a sám před Krchem zvýšil na 2:0. Hra se uklidnila a k vidění byly souboje mezi vápny, ovšem bez zakončení mezi tři tyče. Diváky si však přišli na své ve 34. minutě - Šimon převzal míč ještě na vlastní polovině, na nikoho se neotáčel a předvedl sprint alá Gareth Bale a skončil až v bráně - 3:0. Ve 42. minutě centroval Čakovský a Kupka hlavou těsně přestřelil (viz video). Ve 44. minutě mohl snížit hostující Musílek, kterého však ve stoprocentní šanci vychytal Nečas a udržel poločasový luxusní náskok 3:0.

Ve druhé půli domácí chtěli hrát vzadu na nulu a snažit se přidat nějakou branku do otevřené obrany. Přestože hosté měli míč častěji na svých kopačkách, nedokázali se do žádné nebezpečné šance dostat. Jen v 62. minutě domácí obrana zapomněla na zadní tyči na Soukupa, ale ten v pádu zakončoval mimo Nečasovu bránu. V 72. minutě mohl přidat svůj druhý gól Šimon, kterému Čakovský předložil míč před prázdnou bránu, ale místo na umístění vsadil na razanci a jeho bomba šla jen do břevna. V 75. minutě se vyznamenal Krch, který zneškodnil Fejfarův samostaný nájezd. V 76. minutě střílel těsně vedle Mužátko. Podolští se čtvrté branky přece jen dočkali - v 84. minutě Šváb blafákovou kličkou obešel brankáře a uzavřel střelecký účet zápasu na 4:0. Po měsíci si tak mohli hráči společně s fanoušky užít vítěznou děkovačku.

Kobylky mají v tabulce 26 bodů a jen bod ztrácejí právě na Břežany. Mnohem důležitější je však slibný náskok na sestupové pozice - třetí od konce jsou Milovice, které mají 16 bodů, tedy o 10 méně než FC. Do konce zbývají čtyři kola, čili 12 bodů. S Milovicemi máme navíc lepší vzájemné zápasy, takže čistě matematicky bychom museli všechno prohrát a Milovice všechno vyhrát. Takové myšlenky však nikdo s hráčů nemá, záchranu si chtějí uhrát sami - ziskem bodů hned v dalším kole v utkání s Býchory. Hraje se opět doma, opět v sobotu, opět od 17 hodin.

Tabulka: A - tým

Fotogalerie: FC BP - Břežany

Branky: 2. a 12. Brunclík, 34. Šimon, 84. M. Šváb.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Lukáš Toman, Šálený, Svoboda - Čakovský, Brunclík, Fejfar, Martin Šváb, Šimon - Švadlenka.

Sestava Břežany II: Krch - Moško, Mišák, Procházka (15. Jedlička), Jansta - Veselý, Pikner, Hubáček (46. Štolc), Soukup - Mašanský, Musílek.

Rozhodčí: Bez Milan - Kuka Vladimír, Salač Dušan.

Diváků: 45.

Video:

šance Jaromíra Kupky ve 42. minutě

Zpět