Kobylky porazily Zeleneč díky čtyřem brankám v prvních dvaceti minutách

11.10.2015 10:41

Bílé Podolí - Zeleneč 4:2 (4:1)

Kobylky čekalo další důležité utkání s tabulkovým sousedem na domácí půdě. Pokud chtěly zůstat v kontaktu s klidným středem tabulky, musely Zeleneč porazit. Zejména díky výbornému úvodu se to podařilo a všechny body zůstaly v Bílém Podolí.

Podolští začali s chutí a už v 1. minutě vypíchl míč na hranici vápna obránci, který ho fauloval. Z následného přímého kopu nemohl Svoboda trefit lépe (viz video) - 1:0. O minutu později se důrazný Hájek dostal k míči, který brankář ještě nedržel pevně v rukavicích a zvýšil na 2:0! Jenže už v 5. minutě mohli hosté snížit, ovšem Červinka vytáhl parádní reflex proti střele z bezprostřední blízkosti. Domácí se však nepoučili a další akce hostů už skončila v brance - Červinka opět výborně zasáhl a vyrazil střelu na tyč, ale na dorážku už neměl šanci zareagovat - 2:1. Dvoubrankové vedení vrátil domácím Kupka po Fejfarově centru a dobré práci Jelínka (viz video) - 3:1. O dvě minuty později si Čakovský u lajny poradil s obráncem a zpětnou přihrávkou našel Fejfara, který střelou bez přípravy trefil přesně šibenici - 4:1. Na domácí straně mohlo být ještě veseleji - po Švábově centru hlavičkoval Toman do protipohybu brankáře, ale ten reflexivně vyrazil. Ve 29. minutě využil Hradecký nekoncentrovanosti domácích obránců, kteří předpokládali zakopnutí míče kvůli hráči ležícímu na trávníku, ale nakonec se stihli vrátit a Červinka tolik práce neměl. Ve 40. minutě se hosté opět dostali do přečíslení a vytvořili ve vápně obrovský závar - dvakrát střely z bezprostřední blízkosti vyrazil Červinka a dvakrát mu pomohli obránci. Podolští byli rádi, že poločas skončil - navíc pro ně výborným výsledkem 4:1.

Druhý poločas ovlivnily červené karty. V 58. minutě Čakovský "sundal" soupeře zezadu a viděl rovnou červenou kartu, ovšem už v 63. minutě byl počet hráčů na hřišti vyrovnaný - Jelínka nakopl po odehrání míče Přibyl a přestože hlavní rozhodčí přestupek neviděl, na radu pomezního obránce hostů vyloučil. Hra byla poté neurovnaná, více prostoru na hřišti vyhovovalo spíše hostům, kteří častěji drželi míč a snažili se kombinací dostat Červinkovi na dostřel. V 65. minutě Jelínek přeloboval Dvořaka, který míč neudržel, ale gól neplatil pro předchozí kontakt Kupky s brankářem. Podobný kontakt se odehrál v 68. minutě na druhé straně, ale tentokrát se nepískalo a gól Turka platil - 4:2. Hosté ucítili šanci a snažili se tentokrát nakopávanými míči dostat do šancí - Červinka si se závarem v 75. minutě poradil a dobrý zákrok předvedl také v 82. minutě proti hlavičce Šaldy. V 83. minutě šel Švadlenka sám na bránu, obránce ho zastavil nedovoleně, ale další červená karta už se nevytahovala. Následný přímý kop poslal k tyči Svoboda, brankář byl však tentokrát u tyče včas a následnou dorážku si Semínko ukopl (viz video). Skóre se již nezměnilo, Podolští vyhráli 4:2 a mohli si s diváky užít vítěznou děkovačku.

Diváci, kteří se o pár minut opozdili, tak přišli o dva góly, takový úvod Kobylky už dlouho nepamatují. Hosté si za stavu 4:1 byli vědomi toho, že nemají co ztratit, a byli velmi nebezpeční - hlavně jejich kombinace na jeden dotek a rychlé kraje dělaly domácí defenzivě velké problémy. V zápase tak rozhodla produktivita - Podolští dali zatím nejvíc branek v jednom zápase na podzim. Doufejme tedy, že už ví, jak na to, a přidají také nějaké branky venku - hraje se v neděli v Tuchorazi a týden na to v Sadské.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 2. Svoboda, 3. Hájek, 18. Kupka, 20. Fejfar - 16. Larva, 68. Turek.

Sestava FC: Červinka - Kupka, Lukáš Toman, Šálený, Svoboda - Čakovský, Martin Šváb, Fejfar (30. Tomáš Švadlenka), Hájek - Jelínek (75. Semínko), Chmelař.

Sestava Zeleneč: Dvořák - Bílek, Přibyl, Punčochář (46. Capek) - Turek, Larva, Plecitý, Tuháček (46. Spitzer), Šalda - Přibyl (74. Kalenda), Hradecký.

Rozhodčí: Šťastný Pavel - Dohnal Lukáš, Stránský Martin.

Diváků: 55.

Video:

gól Radovana Svobody ve 2. minutě

gól Jaromíra Kupky v 18. minutě

šance hostů ve 29. minutě

přímý kop Radovana Svobody v 83. minutě

vítězná děkovačka s fanoušky

Zpět