Kobylky přehrály Liblice, ale body nemají

06.05.2017 09:19

Bílé Podolí - Liblice 0:1 (0:0)

V 19. kole přijel do Bílého Podolí tabulkový soused, který byl před zápasem pouhé dva body pod Kobylkami. Bohužel Podolští opět potvrdili svou jarní střeleckou nemohoucnost, a když se k tomu přidaly další vlivy, které tohoto soupeře již tradičně provází, nezískali Podolští ani bod a dál marně hledají podzimní formu.

V první půli se hrálo hlavně na polovině hostů - Podolští byli lepší a Libličtí je zastavovali pouze za cenu faulů. Nejaktivnějším byl v tomto ohledu pravý bek Nouzák, který během půl hodiny udělal asi deset faulů. Z nich polovina volala po žluté kartě, ale dostal jen jednu. Když ve 35. minutě stáhl Pulkerta, který postupoval sám na bránu, a druhou žlutou přesto nedostal, bylo domácím hráčům a divákům jasné, odkud vítr fouká. Podolští se snažili i proti čtrnácti, ale ani ze standardek, ani z několika vypracovaných šancí nedokázali míč do brány dotlačit. Na druhé straně došlo v prvním poločase ke dvěma nebezpečným situacím, ovšem hlavička po rohu i střela zpoza vápna šly mimo tři tyče. Poločas tak skončil 0:0.

Ve druhé půli sice domácí pokračovali v mírné převaze, ale hrálo se mezi vápny a gólové šance k vidění nebyly. Až v 65. minutě Čakovský dlouhým pasem našel Švadlenku, jeho přiťuknutí hlavou doběhl Pulkert a konečně rozvlnil síť. Naprosto jasná situace, kdy o ofsajdu nemohla být ani řeč, protože zakončující Pulkert dobíhal z hloubi pole - viz video:

Pomezní Šefara však po chvíli zvedl praporek a hlavní Brožek gól neuznal! To bohužel nebylo vše - domácí se po oslavě gólu ještě nevrátili na své pozice, hosté rychle rozehráli, přihrávku za obranu do ofsajdu pomezní Asník pustil a zakončující hráč dostal míč rukou do brány! Gól platil a hosté vedli. Zbytek zápasu, přestože to bylo ještě 25 minut, se už moc nehrálo. Hosté v kombinaci s rozhodčími předvedli několikaminutové divadlo při čtyřech střídáních a pár "zraněních". Podolští ze zoufalého náporu vytěžili jen tři závary, ale Semínko, Švadlenka, ani Vítek míč do brány nedostali. Že rozhodčí ukončil zápas ještě před uplynutím 90. minuty vyvolalo spoustu emocí u už tak těžce zkoušených domácích hráčů, ale k fyzickému útoku, na který rozhodčí čekali a svou arogancí k němu vybízeli, se nesnížili.

Utkání dopadlo vlastně stejně, jako o rok dříve (viz odkaz) - stejný průběh, stejní rozhodčí, stejný výsledek. Liblice jsou ostudou této soutěže - dle příspěvků na fotbalových fórech se tímto způsobem odehrává většina jejich zápasů. Přesto to ne vždy vede k bodovému zisku, jako například při podzimním vzájemném zápasu, který Kobylky ovládly 4:1 (viz odkaz). Podolští se nyní musí soustředit na závěr sezóny, ve kterém je nutné k jistotě záchrany nějaké body ještě přidat. Třeba už v neděli v Lysé, kde to však vzhledem k postavení soupeře v tabulce bude hodně těžké. Hraje se od 17 hodin.

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Semínko, Martin Šváb - Čakovský, Josef Fejfar (46. Netáhlo), Štoček (70. Vítek), Pulkert - Jelínek, Tomáš Švadlenka.

Sestava Liblice: Hanuš - Nouzák (37. Rohn), Batelka, Fott, Řípa, Hrstka (89. Hybner), Pop, Nekolný (84. Pačes), Vlk (76. Bázlík), Kovačka (87. Lanc), Sochor.

Rozhodčí: Brožek Tomáš - Asník Daniel, Šefara Milan.

Diváků: 50.

Zpět