Kobylky přivezly z Jestřábí Lhoty dva body za vyhrané penalty

08.10.2017 20:41

Jestřábí Lhota - Bílé Podolí 1:2 na penalty (0:1)

Povzbuzeni vítězstvím nad Tupadly se vydali Podolští pro další body do tabulky I.B třídy, skupiny C do Jestřábí Lhoty. Kobylky si nakonec odvezly dva body, i když po průběhu zápasu přetrvává trochu zklamání, že výhra nebyla tříbodová.

Podolští byli v úvodu zápasu aktivnější a vytvořili si několik střeleckých příležitostí. Weinlich to zkoušel zpoza vápna, ale s jeho střelou neměl Heres problém. Špitálníkův chytrý lob po Čakovského vysunutí za obranu vypadal nadějněji, ale skončil těsně nad břevnem. V 15. minutě se se do šance z úhlu dostal Švadlenka, ale jeho polostřela a polocentr nešel ani do brány, ani na něj nedosáhl Weinlich na zadní tyči. Další šanci si připravil Pulkert, který se prokličkoval až do vápna, ale vychytal ho brankář. Ve 25. minutě se hosté dočkali gólu po Jelínkově centru, ale Weinlich si nepohlídal ofsajdové postavení a gól nebyl uznaný. Až ve 30. minutě se skóre skutečně změnilo - po Čákovského trestném kopu a několika následných soubojích se míč dostal od Weinlicha ke Špitálníkovi, který potvrdil instinkt zabijáka - 0:1. Domácí se v prvním poločase do vyložené šance nedostali, Staš měl práci jenom při dlouhých míčích za obranu a při několika standardních situacích, které pohotově sebral ze vzduchu. Poločas tak vyhráli hosté o jeden gól.

Ve druhé půli chtěli Podolští přidat druhý gól a šance na to měli, ale v zakončení se jim nedařilo. Čakovský mířil z vápna vedle, Špitálník zkusil po odraženém míči přelobovat vyběhnutého brankáře, ale ten se stihl vrátit do brány. Po Špitálníkově zpětné přihrávce byl před odkrytou bránou Weinlich, ale míč netrefil. Za neproměněné šance přišel trest v 68. minutě po rychlém brejku domácích - míč se po několika odrazech dostal nešťastně až za brankovou čáru. Podolští chtěli zvrátit výsledek opět na svou stranu, ale nedařila se jim finální fáze. Až v poslední minutě našel Fejfar na hrotu vysunutého stopera Tomana, který postupoval sám na bránu, ale v nejnevhodnějším okamžiku podklouzl a brankář míč sebral. Po remíze 1:1 se šlo na penalty.

Podolští cítili, že měli blízko ke třem bodům, a tak měli velkou motivaci získat alespoň dva. Své penalty postupně proměnili Fejfar, Šváb, Šálený a Čakovský, navíc brankář Staš dvě desítky zneškodnil a bod navíc braly Kobylky.

Hosté měli po celý zápas více ze hry, ale nedokázali přidat druhou uklidňující branku, což se z pohledu konečného výsledku ukázalo jako rozhodující problém. Nicméně dva body ze hřiště soupeře jsou povzbuzením do dalších podzimních zápasů. Kobylky čeká v příštím kole loňský vítěz soutěže Tuchoraz. Hraje se od 15:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 68. Šindelář - 30. Špitálník.

Sestava FC: Staš - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Martin Šváb - Špitálník (71. Vítek), Čakovský, Tomáš Švadlenka, Pulkert - Jelínek (58. Josef Fejfar), Weinlich (75. Netáhlo).

Sestava Jestřábí Lhota: Heres - Skalický, Hron (46. Šindelář), Mojžíš, Mikeš (80. Kostelecký), Martinek (77. Jón), Klička, Krupka (51. Vokál), Kesner, Kureš, Týma. Trenér: František Machurka.

Rozhodčí: Remenec Lubomír - Dvořák Martin, Obrajtr Tomáš.

Video:

šance Tomáše Švadlenky

gól Jirky Špitálníka na 0:1

chycená penalta Igora Staše

druhá chycená penalta Igora Staše

Zpět