Kobylky přivezly z Nových Dvorů všechny body

03.10.2010 23:04

Nové Dvory - FC Bílé Podolí 0:4 (0:2)

V rámci 7. kola I.B třídy se hrálo okresní derby. Oba soupeři byli nabuzení ziskem bodů z minulého kola - v případě Nových Dvorů šlo o první body z venku (v Tupadlech 1:1), u Bílého Podolí šlo o první body vůbec (Nymburk doma 3:2).

První poločas začali lépe hosté a ve 12. minutě se ujali vedení po střele Šáleného z 20 metrů. Domácí se snažili o vyrovnání, ale Beran předvedl dva dobré zákroky a třetí šance novodvorských se zakončení nedočkala. Od poloviny poločasu se začalo spíše bojovat, takže další šance nepřicházely. Až v nastavení kopali podolští roh, Jelínek hlavou přiťukl Semínkovi, který prostřelil brankáře i dva obránce na brankové čáře a bylo to 0:2.

Ve druhém poločase diváci čekali tlak domácích, ale ti si žádnou šanci nevytvořili. V 58. minutě tak udeřilo na druhé straně - z nenápadné akce vystřelil Chmelař z hranice vápna a trefil se přesně k tyči - 0:3. V 59. minutě už zvedali domácí ruce nad hlavu, ale prudkou střelu, která překonala i Berana, zastavil na brankové čáře Semínko. To byla prakticky poslední šance domácích na zdramatizování zápasu. Od této chvíle podolští kontrolovali hru a pozornou obranou nedovolili domácím něco s výsledkem udělat. Sami mohli přidat další góly, ale šanci Zeleného, který si položil brankáře, vykopl obránce z brankové čáry (74. minuta). Další šanci měl Semínko, ale opět mířil jen do dobře postaveného obránce (76. minuta). Nebezpečnou střelu vyslal i Mužátko, ale brankář chytil. V 81. minutě chtěl Semínko vrátit Jelínkovi asistenci z první půle, ale brankář byl opět na místě. V 84. minutě byl Chmelař u nakopnutého míče rychleji než domácí brankář. Ten hostujícího útočníka "sundal" a rozhodčímu nezbylo nic jiného, než odpískat penaltu. Spáčil se nemýlil a bylo to už 0:4. Podolští si tak z horké novodvorské půdy odvezli všechny body. Nutno dodat, že naprosto zaslouženě - to ostatně dokládá i čtyřbrankový rozdíl ve skóre.

Pro podolské jsou body z venku velmi vítaným příspěvkem do tabulky. Díky nim se kobylky odpoutaly z posledního místa, kam se propadly právě Nové Dvory. Za zmínku stojí první utkání s nulou na kontě obdržených branek, první body z venku i vylepšení skóre na 14 vstřelených branek ze 7 zápasů.

Příští týden nastoupí podolský A tým doma proti Poříčanům, a to v sobotu 9. 10. od 16:00.

Branky: 12. Šálený, 45. Semínko, 58. Chmelař, 85. Spáčil z pen.

Sestava: Beran - L. Toman, Semínko, Štoček, Mužátko - Skala, Šálený, Zelený (90. Šmíd), Spáčil - Jelínek (80. Švadlenka), Chmelař (85. Šilha)

Fotogalerie: Nové Dvory - FC

Video - gól Spáčila z penalty na 4:0:

Zpět