Kobylky se Sadskou vyrovnaly v poslední minutě a nakonec berou za penalty bod navíc

08.04.2018 00:46

Bílé Podolí - Sadská 3:2 na penalty (1:1)

I ve druhém jarním domácím zápase Podolští zvítězili, i když tentokrát to bylo na penalty. Proti Sadské, která je na čtvrtém místě tabulky, vystřelil remízu svými precizními trestňáky Josef Fejfar.

Také ve třetím jarním zápase šli Podolští brzy do vedení - v 5. minutě byl 25 metrů od brány faulovaný Švadlenka a z následného trestného kopu Fejfar utěšenou bombou pod břevno otevřel skóre - 1:0. Podolští byli v první půlhodině lepším celkem a v 15. minutě měl po Švadlenkově centru na hlavě zvýšení Weilnich, ale smolně trefil jen brankáře, od kterého se míč odrazil na roh. Ve 22. minutě Švadlenka na velkém vápně jen těsně nedosáhl na pobídku Pulkerta a brankář míč chytil. Ve 25. minutě střílel Špitálník těsně vedle. Po půl hodině se hra vyrovnala a po sérii standardek hostů se vyrovnalo také skóre - trestuhodně volný Mejzr hlavou po rohu srovnal na 1:1. Takové skóre svítilo na výsledkové tabuli i v poločase.

Druhá půle divákům přiliš fotbalové krásy nenabídla - oba celky se snažily hlavně neudělat chybu a v ojedinělých náznacích měly navrch obrany nad útočícími hráči. Až v 72. minutě se hosté dostali do vápna a po nedůrazu obrany se míč dostal až k Lukavcovi, který osamocený na malém vápně zvrátil skóre na stranu hostů - 1:2. Jenže právě Lukavec dostal v 76. minutě druhou žlutou kartu a domácí vrhli všechny síly do útoku. V 85. minutě Švadlenka střílel k tyči, ale brankář míč vyrazil na roh. V 90. minutě hosté takticky nezvládli vlastní rohový kop a z následného brejku zastavili Švadlenkovu průnikovou přihrávku do vápna obránci úmyslnou rukou. K přímému kopu se postavil Fejfar a přesnou ranou k tyči poslal zápas do penaltového rozstřelu - 2:2.

Hned v první sérii si Podolští vytvořili psychickou výhodu, když Fejfar dal a Dastych chytil. Následovaly proměněné penalty Čakovského, Švadlenky, Šáleného a Kupky, po kterých mohly Kobylky společně s fanoušky oslavit bod navíc vítěznou děkovačkou. 

Podolští dokázali i s trochou štěstí sebrat favoritovi dva body, které v cestě za záchranou mají svou váhu. Zatím to však na lepší než třinácté místo nestačí. V dalším kole se hraje v Hlízově, kde nemají Podolští co ztratit. Zápas začíná v sobotu v 16:30.

Fotogalerie: odkaz, odkaz, odkaz, odkaz

Branky: 5. a 90. Fejfar - 35. Mejzr, 72. Lukavec.

Sestava FC: Dastych - Jakub Fejfar (82. Netáhlo), Šálený, Kupka, Weinlich (76. Hájek) - Čakovský, Josef Fejfar, Pulkert, Chmelař - Špitálník (58. Vítek), Tomáš Švadlenka. Trenér Bohuslav Šváb. 

Sestava Sadská: Šaroch - Svoboda, Havlík, Mejzr, Plot, Holas (90. Brynych), Tolma, Melíšek, Janiga, Lukavec, Cempírek. Trenér Milan Svoboda.

Rozhodčí: Musil – Dragoun, Vaňousek.

Diváků: 70.

Zpět