Kobylky v Sadské nebodovaly

04.06.2019 08:49

Sadská - Bílé Podolí 4:1 (3:0) 

Podolští odjížděli na půdu tabulkového souseda do Sadské v kombinované sestavě, která sice bojovala, ale proti dobře technicky a hlavně rychlostně vybaveným domácím hráčům na body nedosáhla. 

Domácí uměli naplno využít velkého hřiště a hned od úvodu předváděli svou typickou hru založenou na průnicích po křídlech. Hned v první minutě musel zasahovat Dastych proti střele z 10 metrů. V 8. minutě domácí už zvedali ruce nad hlavu, ale z malého vápna překopli prázdnou bránu. O chvíli později trefil Plot tyč. Hosté odpověděli utěšenou ranou Weinlicha z 25 metrů, kterou Mašek konečky prstů vytáhl na břevno. Více šancí však měli domácí a ve 26. minutě šli po zásluze do vedení, když se na zadní tyči prosadil Plot - 1:0. Podolští chtěli přečkat do poločasu jen s jednogólovým mankem, ale v posledních pěti minutách inkasovali dvě branky, které prakticky rozhodly o osudu utkání - 3:0. 

Ve druhé půli chtěli hosté ukázat, že nepřijeli jen z povinnosti a po krásné akci na pravé straně se dostal míč až k Weinlichovi, který z 10 metrů neměl problém zavěsit - 3:1. A mohlo být ještě veseleji, ovšem trestný kop z 20 metrů poslal Štoček st. těsně vedle bližší tyče. V 58. minutě opět utekl obraně Plot a vrátil Sadské tříbrankové vedení - 4:1. V 65. minutě se hosté hodně zlobili na rozhodčího Mareše, který neodpískal penaltový faul na Švadlenku. I tak mohly Kobylky snížit, ale Kupka svou hlavičku poslal těsně vedle brány a Štoček ml. o chvíli později ztroskotal na dobrém zákroku brankáře. A protože na druhé straně Dastych také už branku neinkasoval, skončil zápas výsledkem 4:1. 

Podolští chtěli Sadskou překvapit, ale první poločas se jim nepovedl a za výsledek 3:0 mohli být vlastně ještě rádi. Po zlepšeném výkonu ve druhé půli alespoň rozprášili obavy z hrozícího debaklu, ale na více než jeden gól a prohru o tři branky to nestačilo. Zraněními zdecimovaný tým se musí dát rychle dohromady, protože v příštím kole přijede do Bílého Podolí již jistý vítěz soutěže Hlízov. Hraje se v sobotu od 17 hodin. 

Branky: 26. a 58. Plot, 40. a 44. Lukavec - 51. Weinlich. 

Sestava BP: Dastych - Kubát, Šálený, Kupka, Jindřich Šejvl - Luboš Štoček ml., Pulkert, Luboš Štoček st., Skala - Tomáš Švadlenka, Weinlich. Trenér: Bohuslav Šváb. 

Sestava Sadská: Mašek - Čábelka, Drobný, Havlík, Lukavec, Svoboda T., Plot (74. Svědínek), Svoboda M. (86. Dvořák), Jech, Čemus (54. Dejl), Dudla. Trenér: Milan Svoboda. 

Rozhodčí: Mareš Bohumil - Jeřábek Michal, Hájek Lukáš.

Zpět