Kobylky věnovaly tři body Tuchorazi, promarnily dvoubrankový náskok

19.10.2017 18:42

Bílé Podolí - Tuchoraz 2:3 (2:1)

V domácím zápase s Tuchorazí chtěly Kobylky potvrdit, že se jim po nepovedeném úvodu soutěže začalo dařit, a chtěly si připsat tři body. Po 75 minut se jim dařilo být lepším mužstvem, ale neproměnili ani stoprocentní gólové šance. Soupeř v poslední desetiminutovce využil chyb v obraně a dvěma góly rozhodl o svém vítězství. 

Podolští začali výborně a hned v úvodu se dostali do vedení - Pulkert se zmocnil míče, z obránců soupeře si udělal slalomové tyče a lobem přes padajícího Macha vstřelil svůj první soutěžní gól za Kobylky - 1:0. Podolští byli při chuti a dál se tlačili před branku hostů - po Švábově přetaženém centru odvrátila obrana Kupkovu zpětnou přihrávku na roh. Po dalším centru na zadní tyč se do slibné pozice dostal Vítek, ale přestřelil bránu. Ve 25. minutě hlavičkoval Weinlich pod břevno a brankář Macho jeho pokus zkrotil natřikrát - možná už míč byl celým objemem za brankovou čárou, ale pokračovalo se dál za jednobrankového vedení domácích. Ve 31. minutě si Weinlich spravil chuť a zvýšil na 2:0. Hosté se dostali na dostřel Stašovy brány jen z několika standardních situací. Ve 39. minutě však právě ze standardky přišlo snížení, když se hlavou prosadil Packa - 2:1. Ještě do poločasu to mohlo být zase o dva góly, ale Weinlich po přihrávce Špitálníka napříč vápnem trefil jen obránce stojícího na brankové čáře! V úplném závěru se dostaly Kobylky ještě do jedné šance - po pěkné kombinaci Vítka s Weinlichem byl druhý jmenovaný faulovaný kousek za vápnem, ale následný trestný kop poslal Špitálník nad břevno. Stav při odchodu do kabin zůstal na skóre 2:1. 

Také ve druhém poločase začali lépe domácí, kteří chtěli odskočit na rozdíl dvou branek. V 50. minutě postupoval Pulkert ze strany sám na brankáře, ale míč do brány neprocedil. Podobně se vedlo jen o minutu později Špitálníkovi. V 60. minutě si po Weinlichově centru srazil obránce míč málem do vlastní sítě - byl z toho jen roh. Z něho přišla další šance - Vítek míč na přední tyči prodloužil a tentokrát se míč od obránce odrazil těsně nad břevno. Hosté se dostali do zakončení také po rohu, ale střela z vápna skončila vysoko nad. V 70. minutě si Staš poradil s nepřijemnou skákavou střelou z vápna. V 79. minutě přišel dlouhý nákop za obranu domácích, Rybařík byl u míče dříve než Staš a s velkou dávkou štěstí míč nakonec doskákal až do brány - 2:2! Jenže to nebylo vše. O minutu později vystihl Rybařík rozehrávku obrany a sám před Stašem otočil skóre na 2:3. Podolští byli z inkasovaných branek hodně otřesení, navíc na odpověď zbývalo minimum času. Závěrečný tlak přinesl dvě šance - trestný kop Švába prodloužil Špitálník a Kupka na zadní tyči vracel míč do ohně, ale domácí dokázali míč odkopnout. Na druhé straně měl práci Staš, který střelu z 10 metrů stačil vyrazit alespoň na tyč. V poslední minutě nastavení se dostal za obranu Špitálník, ale jeho střela těsně minula zadní tyč. Na světelné tabuli už zůstal výsledek 2:3. 

Podolští byli 75 minut lepším mužstvem, ale nedokázali proměnit své šance a zkušení hosté dokázali využít dvou velkých chyb, kterými jim Kobylky nabídly otočení výsledku. Do dalších zápasů nezbývá než k velké bojovnosti a odhodlání přidat také větší klid v proměňování šancí a méně chyb v defenzivě, potom přijdou i body. Třeba už v dalším kole v Liblici. Hraje se v sobotu od 15:30. 

Fotogalerie: odkaz

Branky: 6. Pulkert, 31. Weinlich - 39. Packa, 79. a 80. Rybařík. 

Sestava FC: Staš - Kupka, Šálený, Lukáš Toman (84. Hájek), Martin Šváb - Špitálník, Čakovský, Tomáš Švadlenka, Pulkert - Vítek, Weinlich (77. Josef Fejfar). 

Sestava Tuchoraz: Macho - Jurka (21. Hrdinka), Trnka, Klepal, Hanzl - Topol, Novák, Koranda, Packa - Rybařík, Havránek. 

Rozhodčí: Stránský - Hanák, Pavlíková. 

Diváků: 60.

Video:

gól hostů na 2:2

Zpět