Kobylky vezou z Čáslavi jeden bod, domácím zůstaly dva díky penaltám

20.09.2015 21:24

Čáslav B - Bílé Podolí 2:1 na penalty (1:1)

Po více než roční odmlce okusili podolští fotbalisté a fanoušci příchuť okresního derby - vžďyť loni žádný tým z Kutnohorska ve skupině C nehrál, o rok dříve to byla jen Kutná Hora B. Divácká kulisa derby odpovídala a celý zápas se hrál v solidním tempu. Nakonec byli šťastnější domácí díky penaltovému rozstřelu, který oba soupeři okusili v sezóně poprvé.

Zápas začal opatrně, podle očekávání byli domácí hodně na míči, zatímco hosté se věnovali hlavně defenzivě. Přesto se do šance dostali jako první Podolští - Čakovský vystihl zpětnou přihrávku a ideálně vysunul Jelínka, který však svůj samostatný únik neproměnil, Kovařík jeho střelu vyrazil. Na druhé straně zahrozil Špičák, který chtěl Nečase obstřelit na zadní tyč, ale hostující brankář výborným zákrokem vyrazil na roh. Standardní situace byly nebezpečné na obou stranách - po Štočkově přímém kopu hlavičkoval Kupka těsně nad bránu, na druhé straně se podobně vedlo Špičákovi. Až ve 30. minutě se měnilo skóre - jak jinak, než po standardní situaci. Štočkův roh se dostal k Jelínkovi, který nezazmatkoval, patičkou uvolnil Čakovského a Kobylky vedly - 0:1. Domácí měli k dispozici dva přímé kopy z hranice 20 metrů, naštěstí zeď stála pevně a míč za sebe nepustila. Na druhé straně kopal z podobné pozice Šváb a Kovařík musel předvést skok tyči, konečky prstů vyrazil míč na roh. Z něj Jelínek hlavičkoval těsně vedle. V závěru poločasu se Čáslavští dostali do rychlého protiútoku, ze kterého vyplynula standardní situace, po které Kubát vyrovnal na 1:1. Následně rozhodčí první poločas ukončil.

Ve druhé půli nechtěl nikdo udělat chybu, přesto se šance urodily. Na hřišti začal být znát rozdíl ve věkové struktuře - domácí s průměrem základní sestavy 20,9 let byli pohyblivější, hostům se svými 30,2 lety začaly ubývat síly. Několikrát musel být v pohotovosti Nečas, hlavně při centrovaných míčích. Hosté šetřili síly zejména díky Jelínkovi, který v útoku neprohrál snad jediný souboj a třešničkou jeho aktivity mohla být střela z 25 metrů, která skončila na břevně. Mnohem větší šance však měli domácí - Mlynka si naběhl za obranu a přeloboval vyběhnuvšího brankáře, ale s ním naštěstí i branku. Špičák po trestném kopu hlavičkoval těsně vedle a následně obrovskou šanci zazdil Ronovský, který netrefil prázdnou bránu! O chvíli později hlavičkoval Lebduška, ale Kupka míč stihl odkopnout ještě před brankovou čarou. Hosté zahrozili ze standardky, po které reklamovali ruku ve zdi, ale penalta se nepískala. Na řadu tak přišly penalty po remíze 1:1. Nečas sice hned třikrát vystihl směr pokusů čáslavských střel, ale ani jednou vyrazit nedokázal, a tak se radovali domácí, když ve čtvrté sérii uspěl brankář Kovařík.

Spokojenější tak byli domácí fanoušci, přestože při zápase byli více slyšet ti podolští, za což jim patří dík. Kobylky si vyzkoušely, že se dá hrát i s druhým týmem tabulky, takže do dalšího kola mohou nastoupit sebevědomě. Hraje se v sobotu od 16:30 proti Slovanu Poděbrady, Podolští se pokusí o první domácí body.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 30. Čakovský - 45. Kubát.

Sestava FC: Nečas - Kupka, Lukáš Toman, Šálený, Svoboda - Čakovský, Štoček (73. Fejfar), Hájek (88. Frčka), Martin Šváb, Švadlenka - Jelínek.

Sestava Čáslav B: Kovařík - Zoufalý, Martínek, Richard - Havránek (85. Radek Toman ml.), Strnad, Kratochvíl, Lebduška - Mlynka, Špičák, Kubát (70. Ronovský).

Rozhodčí: Červenka Martin - Cichra David, Richtár Lukáš. Delegát: Hora Jan.

Diváků: 100.

Video:

gól Milana Čakovského

Zpět