Kobylky vybojovaly v Sadské bod s trpkou příchutí

31.03.2013 11:40

Sadská - Bílé Podolí 1:1 (1:0)

Po odloženém prvním kole s Třebovlí byly Kobylky na fotbal ještě více natěšené a ze Sadské si chtěly odvézt body. Nakonec mají jeden, což vzhledem k průběhu hry a stylu vedení zápasu musíme přijmout. Domácí nastoupili bez Plota, který dal v Bílém Podolí na podzim tři branky.

Hrálo se na velmi nerovném terénu, který dělal hostům dosud zvyklým jen na umělý povrch velké problémy. Z toho pramenila šance hned ve 30. vteřině, kdy po ztrátě míče po rozehrávce přišel nákop domácích a střela podél vyběhnuvšího Červinky šla naštěstí vedle. V 6. minutě se připomněli hosté - po kombinaci ve středu hřiště napřáhl Švadlenka z 20 metrů a míč skončil na břevně! V 8. minutě po malé domů Červinkovi míč skočil, odkop zachytil hráč domácích, ale naštěstí jeho oblouček opuštěnou bránu minul. Ve 20. minutě se dostal k odraženému míči Štoček a moc jeho střele nechybělo (viz video). Ve 28. minutě chybovala při odkopu obrana, ale Červinka oblouček vyrazil na roh (viz video). Ve 32. minutě si vzali hlavní slovo rozhodčí - trestný kop domácích odkopla obrana jen do Fejfara a následně do Tomanova obličeje. Z této situace hlavní rozhodčí vykouzlil penaltu - k udivení nejen hostů, ale i domácích hráčů a diváků. Než došlo k její exekuci, schylovalo se k velkému gestu fair-play: domácí hráči se radili, že by měli penaltu zakopnout, protože ruku viděl (spíše chtěl vidět) jen rozhodčí a žádná ruka opravdu nebyla. Nakonec se hráči Sadské dohodli, že penaltu kopnou normálně (což jim nelze vyčítat), a tak Tolma proměnil  (viz video) - 1:0. Domácí se tím dostali na koně a po zbytek poločasu byli lepší, dostali se i do několika střeleckých příležitostí, naštěstí pálili mimo Červinkovu svatyni.

Do druhého poločasu vtrhli hosté s touhou vyrovnat - ve 48. minutě pálil po Fejfarově pobídce Švadlenka vedle, v 56. minutě Šváb z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout brankáře. Z následného rohu Švadlenkovu hlavičku opět zlikvidoval brankář - výborným reflexem vytáhl na další roh. Ten kopal Štoček, Švadlenka se opět prosadil, brankáře přehlavičkoval, ale s ním i bránu. Jedinou šancí domácích ve druhém poločase byla střela z hranice vápna v 63. minutě, která šla těsně vedle. Podolští stáhli hru na tři obránce a pokračovali v obléhání brány Sadské. Tlak hostů se snažili rozmělnit rozhodčí pískáním útočných faulů a máváním nesmyslných ofsajdů, ale hosté se psychicky nezlomili a tlačili dál - v 70. minutě Fejfar nadýchaným obloučkem přehodil brankáře a Čakovský na zadní tyči zakončoval sice do odkryté brány, ale v těžké pozici nad. Až v 81. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když trestný kop Švába hlavou na přední tyči poslal do sítě Trpišovský - 1:1. Ani to však hostům nestačilo a několikrát vznikla trma-vrma ve vápně domácích, jenže zakončit se Kobylkám nepodařilo. Zápas tak skončil dělbou bodů za remízu 1:1.

Kdyby se hrálo o pár minut déle, možná by Kobylky dokázaly převrátit misky vah na svou stranu, ale na kdyby se nehraje a získaný bod musí hosté vzhledem k vývoji zápasu přijmout. Podolští mají v tabulce pravdy další kladný bodík a celkem jich mají 20. Příští týden by mělo dojít k domácí premiéře před vlastními fanoušky, ale vše záleží na počasí, které zatím fotbalu příliš nepřeje. Termín výkopu je sobota od 16:30, soupeřem bude Lysá nad Labem.

Fotogalerie: Sadská - FC

Branky: 32. Tolma z penalty - 81. Trpišovský

Sestava FC: Červinka - Kraus, Toman, Semínko, Mužátko - Fejfar, Šváb, Štoček (77. Trpišovský), Čakovský (68. Spáčil) - Švadlenka (87. Kupka), Šálený.

Sestava Sadská: Klvač - Svoboda, Červinka, Tolma, Říha, Jindra, Čapek, Nedbal, Zemánek, Štácha, Melíšek. Střídali: Šimek, Jirásek.

Rozhodčí: Macháček Karel - Macháček Milan, Březnovský Vladimír

Video:

šance Luboše Štočka ve 20. minutě

šance domácích ve 28. minutě

penalta domácích ve 32. minutě

Zpět