Kobylky vybojovaly za zraněného Milana Skalu vítězství

29.05.2011 16:15

FC Bílé Podolí - Rožďalovice 2:1 (2:0)

Hřiště v Bílém Podolí bylo v sobotu v moci dětí, ale před pátou hodinou se hřiště vyklidilo a šel se hrát fotbal. Domácí trenéři řešili velké problémy se sestavou - s různých příčin chyběli Jelínek, Antoš, Chmelař, Josef Fejfar a v prvním poločase se nepříjemně zranil Milan Skala, kterého převezla sanitka s bolestivě zlomeným zápěstím do nemocnice.

Zápas začali lépe domácí, kteří přitlačili Rožďalovice na jejich polovině, ale Skalův roh ve 2. minutě umístil Semínko z úhlu nad bránu. Domácí dál útočili, hosté nestíhali. V 15. minutě si pomohli nedovoleným zákrokem 25 metrů od branky, Luboš Štoček vystřelil, brankář míč pouze vyrazil a první u něj byl Semínko, který hlavou dorazil míč pod břevno (viz fotogalerie) - 1:0. Hned o minutu později mohlo být ještě veseleji, Skala našel výborně Zeleného ve středu hřiště, ale jeho křižná střela těsně minula branku. Ve 23. minutě poprvé zahrozili hosté, ale za to pořádně. Beran však výborně zasáhl tváří v tvář útočníkovi a jeho střelu vyrazil. I další šanci měli hosté, ale Beran byl opět na místě. Ve 39. minutě hosté opět faulovali blízko vápna, k míči se postavil Luboš Štoček a z 18 metrů krásně obstřelil zeď (viz video) - 2:0. Ještě do poločasu však mohli hosté snížit - útočník vystihl malou domů, ovšem Beran dokázal skluzem míč vyrazit na roh. Poločas tak skončil 2:0.

Ve 48. minutě se dostal do šance Kupka, ale jeho hlavičku pod břevno brankář vyrazil na roh. Po následném centru se dostal k hlavičce Šálený, ale mířil do brankáře. V 57. minutě měli další šanci domácí - Kupka doběhl vyraženou střelu, ale z úhlu brankáře neprostřelil. V 62. minutě se Švadlenka dostal před obránce, který ve snaze odkopnout míč trefil i domácího útočníka a rozhodčí odpískal penaltu. Luboš Štoček však trefil tyč a pokračovalo se za dvougólového vedení domácích. Hosté vycítili šanci a drželi míč častěji na svých kopačkách, ovšem s vysokými míči do vápna si obrana v čele s Beranem věděla rady. V 73. minutě se hosté dostali do brankové příležitosti, ale Beran se vyznamenal, když vyrazil na roh. V 76. minutě hosté zahrozili po rohu, ale hlavička šla vedle. Hosté svůj tlak stupňvali a v 88. minutě se přecejen dočkali snížení, když trestný kop Sporiše propadl nikým netečovaný do brány - 2:1. Na vyrovnání však nezbyl čas, a tak zápas skončil vítězstvím domácích 2:1.

Podolští vybojovali důležité vítězství, získali 3 body a celkem jich mají 32. Záchrana sice ještě matematicky jistá není, ale pouze velká smůla by mohla způsobit, že by v sestupových počtech došlo na Bílé Podolí. V příštím kole zajíždí Kobylky do Sadské, která má se záchranou velké starosti. Hraje se v sobotu 4. června od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Rožďalovice

Branky: 15. Semínko, 39. Štoček - 88. Sporiš

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Semínko, Štoček, Mužátko - Šilha (89. Vávra), Zelený, Šálený, Spáčil - Kupka (70. Nečas), Skala (28. Švadlenka)

Video:

gól Luboše Štočka na 2:0 v 39. minutě

gól hostů v 88. minutě 

Zpět