Kobylky zabraly a v posledním zápase podzimu porazily Jesenici

20.11.2011 12:14

Bílé Podolí - Jesenice 3:1 (0:1)

V sobotu nedlouho po poledni nastoupili ke vzájemnému utkání I.B třídy dva celky ze spodku tabulky. Domácí prohráli tři utkání v řadě - dvakrát po poločase vedli, ale nakonec odcházeli poraženi. Proti Jesenici tomu bylo naopak - po prohraném prvním poločase kobylky zápas otočily a dovedli ho do vítězného konce!

Úvod zápasu odpovídal jeho důležitosti – obě mužstva hrála opatrně a nechtěla udělat chybu. Jako první se do šance dostali hosté, ale v 18. minutě svou šanci nevyužili. Ve 25. minutě už ano – po pěkné akci a zakončení do šibenice se dostali do vedení. Domácí poznali, že už není na co čekat, a zabrali. Ve 31. minutě nasměroval Jelínek svou střelu vedle, ve 36. minutě pálil Antoš po odraženém míči z rohu pouze do tyče a na následný centr Spáčila Jelínek nedosáhl (viz video). Ve 38. minutě se do další loženky dostal Jelínek, ale brankář ji chytil, stejně jako Semínkovu střelu ze 40. minuty. V prvním poločase se vyrovnat nepodařilo – do kabin se šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas Podolští pokračovali v náporu a bylo otázkou času, kdy vyrovnají. Už v 53. minutě se to povedlo Semínkovi střelou po zemi – 1:1. Ani remíza domácím nestačila, v 62. minutě střílel Mužátko, ale jeho střela byla zblokovaná na roh. V 63. minutě se ke střele dostal Antoš a angličanem poslal domácí do vedení – 2:1! V 70. minutě se Švadlenka prokličkoval do vápna, ale jeho zpětná přihrávka na Antoše byla příliš prudká. V 82. minutě přišlo uklidnění, když Jelínek usměrnil Antošovu kolmici za záda vyběhnuvšího brankáře (viz fotogalerie) – 3:1. Utkání bylo rozhodnuté a domácí mohli začít slavit velmi důležité tři body.

A oslavili je dostatečně, neboť po utkání následovala rozlučka s podzimní částí sezóny.

Fotogalerie: FC BP - Jesenice

Branky: 53. Semínko, 63. Antoš, 82. Jelínek

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Michal Semínko, Bareš, Mužátko - Šálený, Antoš, Zelený (65. Švadlenka), Spáčil (85. Josef Fejfar) - Jelínek, Chmelař (79. Štoček)

Video:

šance Jiřího Antoše a Libora Jelínka ve 36. minutě

 

Zpět