Kobylky zakončily úspěšný podzim třemi body proti Červeným Pečkám

21.11.2016 22:02

Bílé Podolí - Červené Pečky 4:1 (1:1)

Proti poslednímu celku soutěže chtěli Podolští splnit papírové předpoklady a připsat si výhru za tři body. Díky gólům Švadlenky, Jelínka a dvěma brankám Vítka se jim to povedlo, i když hlavně v prvním poločase byly beznadějně poslední Červené Pečky více než vyrovnaným soupeřem.

V prvním poločase podolští diváci očekávající hladký průběh nevěřili svým očím. Hosté zamkli Kobylky na jejich polovině a v prvních pěti minutách prakticky nepůjčili domácím míč. Naštěstí si Beran s několika centry z přímých kopů poradil. V 6. minutě zahrozili domácí, když dobrým napadáním donutili brankáře Hanzla k nepřesnému odkopu, ale Čakovský z dálky opuštěnou bránu minul. V 8. minutě se sám před Beranem ocitl Bílek, ale zakončil vysoko nad. Potom začali mít přece jenom více ze hry domácí - Fejfar si narazil se Semínkem, následně zakončoval Švadlenka, ale bránu těsně minul. Ve 14. minutě Vítkovu střelu z 20 metrů brankář neudržel a dobíhajícímu Jelínkovi stačilo trefit prázdnou bránu, jenže ji přestřelil. V 18. minutě už domácí vedli, když míč šel po ose Kupka - Čakovský - Švadlenka a poslední jmenovaný hlavou na zadní tyči zakončil mimo dosah brankáře - 1:0. Jenže radost domácím vydržela jen pár minut. Ve 21. minutě hosté předvedli rychlý protiútok po odvráceném přímém kopu, který zakončil nadvakrát Svoboda - 1:1. Hosté hráli s chutí, naopak domácí v křeči a nic se jim nedařilo. Beran měl práci ve 32. minutě, kdy se hosté díky nedůslednosti obrany dostali z autového vhazování až k nebezpečné střele z 15 metrů. Domácí brankář musel řešit ještě dvě šance Červených Peček - v 38. minutě včas vyběhl a ve 41. minutě mu pomohla tyč! První půli však mohli vyhrát i domácí - Netáhlovu střelu gólman vyrazil jen k Vítkovi, ale gól pro ofsajd neplatil. Poločas tak skončil remízou 1:1.

Podolští si v kabině řekli, že musí změnit přístup k zápasu a bojovat tak, jako proti týmům z opačného pólu tabulky, než okupují Červené Pečky. Hned ve 48. minutě padla druhá branka domácích - akci opět rozjeli Kupka s Čakovským, do vápna následně pronikl Vítek, který předložil míč Jelínkovi, na jehož střelu z otočky na zadní tyč brankář nedosáhl - 2:1. Kobylky se uklidnily a začaly mít zápas pod kontrolou. V 59. minutě se po odvráceném rohu dostal k míči ve vápně Vítek, který nadvakrát překonal Hanzla - 3:1. O pět minut později si Vítek připsal další přesný zásah - tentokrát zakončil přesně Švadlenkův centr - 4:1. V 66. minutě Fejfar krásně vystřelil z 25 metrů, ale míč jen olízl vnější tyč. Diváci si žádali bůra, ale šance Švadlenky, Vítka nebo Hájka už brankou neskončily, přestože byly vyložené. Konečné skóre zůstalo na hodnotě 4:1.

Po prvním poločase to s útokem na tři body vůbec nevypadalo dobře, ale Podolští potvrdili, že druhé poločasy jim na podzim sedí a dokáží v nich rozhodovat zápasy. Díky domácí výhře si áčko udrželo tři plusové body v tabulce pravdy a s 21 body přezimuje v klidném středu tabulky. Dokonce i v nejlepší sezóně za poslední roky (2012/13), kdy celkem získali 44 bodů, měli Podolští po podzimu jen 19 bodů. Výkon v prvním poločase byl však varováním, že rozhodně není možné usnout na vavřínech a k zimní přípravě je nutné přistoupit zodpovědně, k jarním bojům o body potom s pokorou a respektem.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 18. Švadlenka, 48. Jelínek, 59. a 64. Vítek - 21. Svoboda.

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Semínko, Martin Šváb - Čakovský, Josef Fejfar, Netáhlo (60. Hájek), Tomáš Švadlenka - Jelínek (70. Weinlich), Vítek.

Sestava Červené Pečky: Hanzl - Přiklopil, Josef Svoboda, Koubský, Bílek, Hradílek, Bulíř (46. Bílý), Podnecký, Teplý, Hanousek, Jaroslav Svoboda (64. Zelenka).

Rozhodčí: Hurych Lubomír - Myška Roman, Procházka Václav.

Diváků: 50.

Zpět