Kobylky zvládly derby s přehledem, Vrdům nasázely čtyři branky

30.09.2018 14:23

Bílé Podolí - Vrdy 4:1 (2:0)

Očekávané derby, které se konalo po více než deseti letech (tehdy Podolští vyhráli 4:0), přilákalo na hřiště v Bílém Podolí na 200 diváků! Spokojenější byli určitě ti domácí, kteří mohli oslavit společně s hráči výhru 4:1, o kterou se dvěma brankami zasloužil Weilnich a po jednom gólu přidali Jelínek a Spáčil.

V úvodu zápasu oba týmy spíše vyčkávaly, co předvede soupeř, a tak se hrálo hlavně ve středu hřiště a k vidění bylo hodně soubojů. První velká šance přišla ve 27. minutě a hned z toho byl gól - po autovém vhazování Jelínek prodloužil míč na zadní tyč, kde číhal Weinlich a hlavou otevřel skóre - 1:0. Ještě do poločasu Podolští přidali druhou branku: Fejfarovu střelu sice obrana zbrzdila, ale Jelínek byl u míče dříve než brankář a bodlem míč usměrnil do sítě - 2:0! V prvním poločase se nic dalšího nestalo, domácí odcházeli do kabin o dvě branky spokojenější.

V kabině si podolští fotbalisté dali za cíl hlavně neinkasovat a pokud možno také přidat třetí gól, který by pravděpodobně definitivně zlomil odpor Vrdů. A to se také podařilo: domácí přečkali mírný tlak Vrdů a sami udeřili v 62. minutě, když dalekonosná střela Spáčila skončila v síti překvapeného Šindeláře - 3:0. Když o pár minut později přidal svou druhou branku Weinlich, nebylo pochyb o tom, že tři body zůstanou v Bílém Podolí - 4:0. Hrálo se však také o čisté konto brankáře Dastycha, který se vyznamenal při trestném kopu Nesládka. Kobylky mohly přidat i pátou branku, ale ve velké šanci překopl bránu Jelínek a o chvíli později odmítl hattrick Weinlich. Na druhé straně v 85. minutě přišlo zaváhání obrany a trochu diskutabilní penalta, kterou Tomíšek proměnil - 4:1. To však bylo ze strany hostů vše a Podolští mohli oslavit zisk tří bodů společnou děkovačkou s fanoušky.

Tak, jak v minulých zápasech Podolští žehrali na efektivitu v zakončení, tentokrát se na ni mohli spolehnout. Velké poděkování patří také fanouškům za výbornou atmosféru! Kobylky i ve svém druhém domácím zápase uspěly a nyní opět vyráží na venkovní trávníky - do Městce Králové a o týden později do Zruče nad Sázavou. V Městci se hraje v neděli od 16 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 27. a 64. Weinlich, 39. Jelínek, 62. Spáčil - 85. z penalty Tomíšek.

Sestava BP: Dastych -  Frčka, Šálený, Lukáš Toman, Radek Toman ml. - Josef Fejfar (90. Horký), Skala (81. Jan Švadlenka), Pulkert, Spáčil (86. Štoček) - Jelínek (89. Kachmarskyy), Weinlich. Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Vrdy: Šindelář M. - Šindelář J. (18. Růžička), Tomíšek, Petr, Vítek (46. Šolta) - Rejthárek, Truksa (70. Svoboda), Plašil, Štěpánek, Víšek (46. Franc) - Nesládek. Trenér David Plašil.

Rozhodčí: Poklop Petr - Blatný Matěj, Babák Jan. Delegát: Vlk Martin.

Diváků: 200.

Zpět