Lídr třetí třídy Kácov rozhodl o svém vítězství už v prvním poločase

29.03.2015 10:44

Bílé Podolí B - Kácov B 1:6 (0:4)

Podolští v prvním jarním domácím zápase přivítali lídra soutěže, který svou kvalitu prokázal hlavně v prvním poločase. Na podolské benago stačili dva hráči - Vojtěch Štorch a Artur Pana, oba vstřelili hattrick.

Domácí začali zápas dost nešťastně - už v 5. minutě se v rohu pokutového území uvolnil Pana a po zbytečném faulu následovala penalta - 0:1. V 7. minutě mohlo být vyrovnáno - Hájek výborně uvolnil Šilhu, který sám před Vernerem volil střelu z první, ale brankář hostů stačil vyrazit na roh. Ve 13. minutě vystihl Kupka malou domů, jenže následná klička brankáři byla moc dlouhá a k zakončení se nedostal. Ve 20. minutě došlo ke stejnému zákroku ve vápně, za který se na druhé straně pískala penalta, ale tentokrát rozhodčí "neviděl". Na druhé straně udělal kácovský útočník také příliš dlouhou kličku, když postupoval sám na Červinku, a zakončil jen do boční sítě. Ve 27. minutě hosté vedli už o dvě branky - Pana se přes celé velké vápno prokličkoval až k zakončení - 0:2. Ve 30. minutě se po rohu Tomana dral k hlavičce na malém vápně Chmelař, obránce ho vysokou nohou trefil do hlavy, ale penalta se opět nepískala. Lekci z produktivity uštědřili Kácovští do poločasu ještě dvakrát - Štorch proměnil dva rychlé brejky a zvýšil už na 0:4.

S hrozícím debaklem se domácí nechtěli smířit a hned z kraje druhé půle se vrhli do útoku. Ve 46. minutě Kupka po přiťuknutí Chmelaře ještě přestřelil, ale ve 47. minutě už se skóre měnilo, když byl Chmelař sražen ve vápně. Třetí z řady penaltových zákroků hostů už rozhodčí odpískal a Mužátko snížil na 1:4. Další branka domácích visela ve vzduchu - Chmelař hlavou, Jansa z voleje a Weinlich střelou z hranice vápna však ztroskotali na dobrých zákrocích brankáře Vernera. A tak stříleli branky Kácovští - v 82. a 89. minutě dovršil Pana hattrick a upravil skóre na 1:6. Ještě většímu přídělu branek v domácí síti zabránil brankář Červinka, který další tři vyložené šance zlikvidoval.

Rozdíl třídy byl v tomto zápase patrný a Kácov zaslouženě míří do okresního přeboru. Benago si připsalo další tři mínusové body v tabulce pravdy a se šestnácti body zaujímá až devátou pozici. Další kolo se hraje v Suchdole a půjde opět o souběh s áčkem. Hraje se v neděli od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 47. Mužátko z penalty - 5. z penalty, 34. a 42 Štorch, 27., 82. a 89. Pana.

Sestava FC: Červinka - Jansa, Vančura, Mužátko, Jan Švadlenka - Šilha, Bohuslav Šváb, Hájek (Novák), Radek Toman - Kupka (Weinlich), Chmelař.

Sestava Kácov: Verner - Soucha, Pivoňka, Berky, Marhan, Pana, Štorch V., Štorch Š., Novotný, Futera, Pospíšil. Střídali: Sádlo, Jirků, Šnobl.

Rozhodčí: Volenec.

Díváků: 30.

Zpět