Na Bohemii Kobylky neměly šanci, inkasovaly už v první minutě

17.04.2016 09:13

Bohemia Poděbrady - Bílé Podolí 5:0 (2:0)

Podolští jeli na půdu soupeře bojujícího o postup se snahou předvést podobně kvalitní výkon, jako v Sokolči, ale tentokrát zůstali daleko za svými možnostmi a soupeři jasné vítězství hodně usnadnili.

Vše začalo už v první minutě, kdy po chybě v rozehrávce domácí svou první šanci ještě nevyužili, ale po pár vteřinách a další velké chybě už rozvlnil síť - 1:0. Hosté nedokázali udržet míč na svých kopačkách a častými ztrátami se dostávali pod tlak, který vyvrcholil v 17. minutě druhým gólem. Na dostřel Václavíkovy brány se hosté dostali díky standardním situacím, ale Štoček ani o pár minut později Svoboda míč mezi tři tyče nezakroutili. Na druhé straně byl mnohem vytíženější brankář Šmíd, který tři příliežitosti zlikvidoval a v dalších třech loženkách mířili domácí mimo bránu. Poločasový výsledek 2:0 byl pro hosty ještě milosrdný.

Do druhé půle změnily Kobylky rozestavení a začaly hrát na dva útočníky, což vedlo k lepšímu podržení míče na soupeřově polovině, ale góly dávali dál Poděbradští. V 67. minutě po zbytečném faulu ve vápně proměnil penaltu Billý, stejný hráč se prosadil i o pět minut později prudkou střelou z 15 metrů. Na konečných 5:0 upravil z další penalty Brabec. Čestný úspěch hostů měl na kopačce Švadlenka, ale jeho lob Václavík vystihl a udržel čisté konto.

Po výhře v předchozím kole 7:0 se Podolští ocitli na druhé straně barikády a inkasovali debakl 0:5. Domácí vyhráli zaslouženě, hosté hlavně v prvním poločase nestíhali pokrývat náběhy za obranu, ze kterých pramenily šance soupeře. Podolští musí zápas, ve kterém se jim prakticky nic nedařilo, hodit za hlavu a soustředit se na domácí utkání s Čáslaví. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Branky: 1. Martínek, 17. Tůma, 67. z penalty a 72. Billý, 79. Brabec z penalty.

Sestava FC: Šmíd - Semínko, Šálený, Martin Šváb, Svoboda - Josef Fejfar, Trpišovský, Kupka, Štoček (72. Weinlich), Hájek - Tomáš Švadlenka.

Sestava Bohemia Poděbrady: Václavík - Voříšek, Havierník (58. Hruška), Suchánek, Bobek, Martínek (78. Tomek), Billý (73. Krejčík), Rulc, Jareš, Tůma (82. Hněvsa), Brabec.

Rozhodčí: Martin Vlk - Miroslav Vlk, Salač. 

Zpět