Nový ročník začalo áčko výhrou v Radimi

30.08.2016 16:13

Radim - Bílé Podolí 0:2 (0:0)

Podolští vyjížděli k prvnímu zápasu nové sezóny v očekávání, zda se jim podaří vstup do sezóny lépe, než loni. Po bezbrankové první půli tehdy rozhodl první gól, po kterém se podolská hra rozpadla a přišly další zásahy (0:4). Tentokrát podržel naděje Kobylek brankář Beran a nový muž v podolské sestavě Vítek zařídil brankou v 80. minutě tři body. Také v neděli panovalo tropické počasí a hráči by jistě raději zamířili na radimské koupaliště, než na hřiště, které bylo o několik metrů vedle.

V první půli byla hra vyrovnaná a moc krásy nepobrala, ale více šancí si vypracovali hosté - trestný kop Štočka z 20 metrů skončil metr vedle Hanušovy brány, Chmelař postupoval z úhlu sám na bránu, ale zamířil těsně vedle a Hájkův průnik na poslední chvíli zastavil stoper domácích. Radimští si vytvořili jednu gólovou šanci, ale Beran včas vyběhl a vyrazil míč na roh. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli bylo na hráčích obou celků vidět, že nikdo nechce udělat chybu. Aktivnější domácí častěji drželi míč na svých kopačkách a dokázali si vytvořit několik rohových kopů, ovšem obrana v čele s Beranem všechny nebezpečné centry odvrátila. Beran se musel vyznamenat v 65. minutě, kdy tváří v tvář proti domácímu útočníkovi vytáhl skvělý reflex a jeho pumelici vyrazil na další roh. Na druhé straně sklepl Švadlenka míč Kupkovi, který z 25 metrů zkusil štěstí, ale míč prolétl těsně vedle pravé tyče. Když se zdálo, že utkání spěje k pokutovým kopům, narušil rozehrávku domácích Chmelař, míč vybojoval pro Vítka, který vyhodnotil situaci nejlépe jak mohl a zpoza vápna přeloboval vyběhnutého brankáře - 0:1! Domácí se pustili do hry vabank ve snaze o vyrovnání, čehož mohl využít Švadlenka, kterému míč uskočil, nebo Štoček, jehož trestný kop brankář vyrazil a následná Hájkova dorážka šla vedle. Až v 95. minutě vybojoval Fejfar míč pro Doubka, který svým zakončením do šibenice nedal Hanušovi šanci - 0:2.

Díky premiérovým gólům Vítka a Doubka a díky udržené nule vzadu si mohli Podolští užít děkovačku s fanoušky i vítězný pokřik už v prvním kole, což rozhodně nebývá pravidlem. Už vůbec potom nebývá pravidlem, že Kobylky okupují druhé místo tabulky - uvidíme, jak dlouho v těchto patrech vydrží. V neděli přijedou Býchory, zápas začíná v 17:00.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 80. Vítek, 95. Doubek.

Sestava FC: Bílé Podolí: Beran – Kupka, Semínko, Šálený, Martin Šváb – Chmelař (91. Doubek), Hájek, Štoček, Josef Fejfar – Vítek, Tomáš Švadlenka.

Sestava Radim: Hanuš – Škopek, Vaníček, Ružinský (91. Soukal), Michálek, Beníšek, Synek (67. Minarčík), Čábelka, Králík, Dejl (90. Andrašík), Ontl (77. Král).

Rozhodčí: Mansour Jakub - Suchý Aleš, Němeček Josef.

Video:

gól Zbyňka Doubka

Zpět