Po nepovedené poslední půlhodině Podolští nevezou z Pátku ani bod

24.08.2015 14:01

Pátek - Bílé Podolí 4:0 (0:0)

První kolo nejnižší krajské soutěže odehráli podolští fotbalisté na hřišti Pátku, který pro ně byl velkou neznámou. Podle výsledků v přípravě bylo jasné, že půjde o těžkého soupeře, což se také hlavně ve druhém poločase potvrdilo.

Přitom první půle nevypadala na příděl branek do sítě hostů. Podolští dobře bránili a domácí se do jejich vápna dostávali jen sporadicky. Jenže ani Kobylky se do vyložené šance nedostaly a první půle skončila bez branek.

Ve druhém poločase chtěli Podolští vstřelit první branku, která by je výrazně posunula k bodovému zisku. Přišly i šance - v 53. minutě si Čakovský zaběhl za obranu, udělal kličku brankáři Královi, ale míč do odkryté brány umístit nedokázal. V 58. minutě Chmelař zakončoval v těžké pozici mimo, ale to bylo ze strany hostů vše. V 61. minutě totiž udeřili domácí - Bulíř uklidil do brány odražený míč po předchozím rohu - 1:0. Domácí se uklidnili a dál hrozili, po faulu před vápnem uklidil míč k tyči Sporiš - 2:0. Na 3:0 upravil Fořt po střele zpoza vápna a čtvrtou branku přidal Kollman dalším povedeným pokusem do šibenice - 4:0.

Domácí vyhráli díky efektivitě v zakončení v poslední půlhodině. Podolští bohužel své šance neproměnili a po první inkasované brance byl zápas prakticky rozhodnutý. Další utkání se hraje v sobotu 29. srpna od 17 hodin na hřišti v Bílém Podolí proti Sokolči.

Branky: 61. Bulíř, 72. Sporiš, 83. Fořt, 88. Kollman.

Sestava FC: Červinka - Mužátko, Lukáš Toman, Šálený, Svoboda - Čakovský, Martin Šváb, Semínko, Fejfar - Tomáš Švadlenka (80. Štoček), Chmelař.

Sestava Pátek: Král - Kohoutek, Adamec, Bulíř, Bartheldy, Bílý, Sporiš, Paclík (71. Hubáček), Ryšánek (87. Zelenka), Fořt, Kollman.

Rozhodčí: Richtár Lukáš - Hanák Leoš, Melnar Matěj.

Zpět