Po prvním poločase bylo hotovo, Sokoleč si odvezla všechny body

04.11.2017 18:38

Bílé Podolí - Sokoleč 1:5 (0:3) 

Po herně povedeném, ale bodově nulovém zápase v Čáslavi, se Podolští představili opět vlastním fanouškům. Soupeřem byla Sokoleč, třetí tým tabulky. Papírové předpoklady se bohužel potvrdily a hosté už po prvním poločase rozhodli o třech bodech. Ve druhém poločase se Podolští zvedli díky snížení Fejfara, ale víc branek už nepřidali. 

V prvním poločase začali lépe hosté - domácí zůstali myšlenkami v kabině a po centru z levé strany usměrnil Auer míč k tyči - 0:1. Podolští se nesložili a snažili se o vyrovnání - v 10. minutě postupoval Švadlenka sám na bránu, ale jeho střelu na zadní tyč dokázal brankář vyrazit na roh. V 15. minutě Podolští dobře presovali a zachytili rozehrávku obránců - Švadlenka vysunul Jelínka, ale ten místo zakončení v gólové pozici hledal ještě Čakovského, který na míč ve skluzu nedosáhl. To hosté byli efektivnější - ve 28. minutě po pěkné akci hostů zakončoval Svoboda z vápna k tyči - 0:2. Sokoleč kontrolovala hru a ještě do přestávky přidala třetí branku - přetažený míč vrátil Auer z ofsajdové pozice před bránu, kde zakončoval Ramšák - 0:3. Po poločase to vypadalo na hotovou věc. 

Jenže hned v úvodu druhé půle se po faulu na Švadlenku na hranici vápna krásně z trestného kopu trefil Fejfar - 1:3. Podolští vycítili šanci a byli herně lepší, jenže jenom po vápno, do vyložených šancí se Kobylky nedostaly. Za to každý brejk soupeře byl nebezpečný a Staš se štěstím vyřešil situaci v 70. minutě, kdy zamezil v navýšení skóre. Jenže v 75. minutě Sokoleč zvýšila na 1:4 a zatímco si obrana vyříkávala chyby vedoucí ke čtvrté brance, tak přišla pátá - 1:5. Bylo hotovo, několik trestných kopů na straně domácích už ke snížení nevedlo. 

Poprvé v sezóně došlo k tomu, že soupeř byl po fotbalové stránce jednoznačně lepší. Sice Podolští opět nepromněnili několik šancí, ale v konečném zúčtování by to zřejmě nemělo na body vliv. Do konce podzimu zbývají dva zápasy a každý získaný bod může být na konci sezóny znát! Hned v dalším kole v Ostré budou chtít Podolští bodovat. Hraje se v netradičním termínu v neděli dopoledne od 10:15.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 47. Fejfar Josef - 5. Auer, 28. Svoboda, 40. Ramšák, 75. Auer, 76. Fink. 

Sestava FC: Staš - Radek Toman ml., Lukáš Toman, Šálený, Josef Fejfar - Špitálník (71. Weinlich), Čakovský, Hájek (76. Netáhlo), Pulkert - Jelínek, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Sokoleč: Hlavatý - Němec, Šťastný, Půlpán, Hruška - Škvor, Kozel, Ramšák, Hlavatý - Svoboda, Auer. Střídali: Muller, Fink, Čáp, Trumpus, Šebor. 

Rozhodčí: Svoboda - Šmejkal, Kvasnička. 

Diváků: 42.

Zpět