Podolská rezerva dlouho vzdorovala na půdě té tupadelské, zápas rozhodl jediný gól

30.05.2016 18:48

Tupadly B - Bílé Podolí B 1:0 (0:0)

V sobotu odpoledne vyrazili Podolští do Tupadel v době, kdy se scházelo i áčko na svůj zápas, proto byl cíl jasný - neinkasovat příliš gólů a pokusit se o ohrožení soupeře z brejku. Podolským hráčům se tato strategie poměrně dařila, ale nakonec rozhodl jediný gól, který daly Tupadly.

Domácí sice mají v tabulce o 10 bodů více, ale první půle byla vyrovnaná. Jako první zahrozil v 6. minutě Doubek střelou vedle Liptákovy tyče. Na druhé straně si domácí vytvořili nebezpečnější zakončení, které z brankové čáry odkopával Fejfar. Ve 12. minutě Šmíd vyrazil další nebezpečný pokus, stejně dobře si počínal na druhé straně Lipták při střele Jansy. Největší šanci prvního poločasu měl Lehman, ale ani on si na brankáře nepřišel, a protože domácí pálili o chvíli později vedle, poločas skončil bez branek.

Druhá půle pokračovala v kolejích té první - na žádné střelecké hody to nevypadalo. Až v 63. minutě Šmíd sice vyrazil střelu Chleboráda, ale na dorážku už nedosáhl a domácí vedli 1:0. V 70. minutě měl na hlavě vyrovnání Doubek, jenže brankáře nepřekonal. Domácí vinou zranění dohrávali posledních 10 minut v deseti, a následně dokonce v devíti hráčích, ale díky dobré defenzivě se jim podařilo udržet nejtěsnější možné vítězství, za které berou všechny tři body.

Podolští předvedli dobrý výkon a při troše štěstí mohli zápas dovést do penaltového rozstřelu. Hlavně v závěru, kdy hráli proti oslabenému soupeři, viselo vyrovnání ve vzduchu, ale Tupadly nakonec udržely čisté konto. Podolští se tak propadají tabulkou, aktuálně jsou na 10. místě. V dalším kole se hraje výjimečně v neděli od 10:15 - zápas s Červenými Janovicemi byl přeložený na tento termín z důvodu konání Dětského dne na hřišti v Bílém Podolí v sobotu od 14 hodin.

Branka: 63. Chleborád.

Sestava FC: Šmíd - Jan Švadlenka, Šilha, Jakub Fejfar, Jansa - Horký, Svoboda, Radek Toman, Procházka - Lehman, Doubek.

Sestava Tupadly: Lipták - Zahradník, Průcha, Šveřepa, Čáp, Zelený, Drbohlav, Janeček, Blahák, Chleborád, Koudelka. Střídali: Krajíček, Závůrka, Palinčák.

Rozhodčí: Křivka František.

Zpět