Podolská rezerva inkasovala na Klukách pět gólů

28.05.2017 10:50

Kluky - Bílé Podolí B 5:0 (2:0)

Poslední venkovní utkání tohoto ročníku se benagu vůbec nepovedlo. Přestože první poločas byl herně vyrovnaný, tak domácí vstřelili dvě branky a ve druhé půli své vítězství potvrdili dalšími třemi přesnými zásahy. Podolští řešili problémy se sestavou - oproti předchozím zápasům chyběli Skala, Jansa, Procházka, Jakub Fejfar, Frčka, Chmelař a Jelínek. Dlouhodobě mimo je brankář Skokan, a tak musel mezi tři tyče trenér áčka Šváb. Navíc se hned v úvodu zranil Kachmarskyy a v poločase musel střídat Weinlich, který se vrací po dvou měsících bez fotbalu.

Do první šance se dostali domácí a v 5. minutě a hned byla gólová, jenže Šváb předvedl skvělý reflex a dokázal míč vyrazit. Na druhé straně přešel přes obránce Weinlich, ovšem i domácí brankář byl pozorný. V 9. minutě se zakončoval Netáhlo těsně vedle. V 11. minutě se měnilo skóre - za obranu si zaběhl Píška a hlavou poslal Kluky do vedení - 1:0. Vyrovnat mohl Doubek v 16. minutě, jenže proti byl Korejtko, kterou střelu směřující pod břevno vyrazil na roh. Ve 23. minutě byli domácí efektivnější - po rohu a následném závaru zvýšil Siváček na 2:0. Hosté chtěli do poločasu alespoň snížit a šance k tomu měli, jenže Netáhlova střela šla vedle a Doubkův pokus zneškodnil Korejtko. Poločas tak vyhráli domácí 2:0.

Do druhé půle vstoupili hosté aktivně a Doubek měl na kopačce snížení, Korejtko ovšem znovu výborně zasáhl a vyrazil míč na roh. V 50. minutě nechala obrana příliš prostoru Píškovi, který střelu z vápna umístil přesně k tyči - 3:0. Domácí se uklidnili a hráli v klidu, hosté se dostali do křeče a nedokázali skórovat ani z vyložených šancí - Kupka hlavou přestřelil, Čakovského střelu z vápna brankář vyrazil, Štočkův trestný kop ze 17 metrů Korejtko zkrotil. Na druhé straně probíhal festival zahozených šancí - domácí šli asi pětkrát sami na bránu, ale buď výborně zasáhl Šváb, nebo šlo zakončení mimo tři tyče. Až v 80. minutě přišla čtvrtá branka a v 84. minutě po rohu uzavřely Kluky skóre na 5:0.

Kluky vyhrály zaslouženě, Podolští nemohli pomýšlet na body, když nevstřelili ani jeden gól. Pro Kobylky šlo o poslední venkovní zápas, v závěru soutěže si však mohou napravit reputaci, protože hrají třikrát doma - proti Zbýšovu, Červeným Janovicím a Miskovicím.

Branky: 11. a 50. Píška, 23. a 84. Siváček, 80. Ozstatní.

Sestava FC: Bohuslav Šváb - Jan Švadlenka, Lukáš Toman, Šilha, Horálek - Horký, Štoček, Čakovský, Netáhlo - Kachmarskyy (14. Doubek), Weinlich (46. Kupka).

Sestava Kluky: Korejtko - Kadlec, Píška, Rajsík, Siváček, Navrátil, Kraft, Špičák, Brejša, Šrámek, Ozstatní. Střídali: Fuksa, Malý.

Rozhodčí: Klobása Michael.

Zpět